LiteraBlog Miercuri, 10 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: cartea „365 de zile care au marcat istoria omenirii” de la Editura Litera

Miercuri, 10 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă: cartea „365 de zile care au marcat istoria omenirii” de la Editura Litera

Miercuri, 10 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh și Bruce R. Carrick.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Kronika, 365 de zile care au marcat istoria omenirii este o carte captivantă, deopotrivă instructivă și agreabilă, care poate fi citită la rând sau pe sărite.

Volumul se adresează tuturor celor interesați de marile evenimente ale istoriei sau de slăbiciunile oamenilor mari din toate epocile.

Despre 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh și Bruce R. Carrick

Fiecare zi a anului are o poveste de spus. Cine a fost asasinat, cine a urcat pe tron, cine a fugit din țară? Cine s-a născut? Ce armată a fost învinsă în mod neașteptat și în ce loc anume?

Autorii acestui volum abordează istoria dintr-un unghi neașteptat, prezentând cronologic – structurate pe zilele anului, nu pe anii de desfășurare – evenimente relevante pentru epoca în care s-au petrecut (și uneori chiar și asupra epocii noastre): nașteri, decese, căsătorii, încoronări, asasinări, scandaluri, execuții, bătălii, dueluri sau tratate.

Importanța istorică majoră se împletește cu anecdoticul într-o panoramă a istoriei ca fapte de viață trăită. Adeseori, evenimentele au în centrul lor câte o personalitate marcantă, precum Horatio Nelson sau Lorenzo Magnificul, Robespierre sau Dante.

Veți citi în aceste pagini despre ziua în care s-a sinucis feldmareșalul Rommel, supranumit „vulpea deșertului“ după strălucita campanie în Africa de Nord, despre cea în care împăratul Napoleon Bonaparte a evadat de pe insula Elba, despre cea în care Galileo Galilei a fost condamnat pentru erezie și despre multe altele care au marcat istoria mondială sau pe a României.

*Acest titlu poate fi achiziționat la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Titlul este disponibil și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.