LiteraBlog Miercuri, 2 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Istorie falsă. Zece mari minciuni și cum au modelat lumea” de Otto English

Miercuri, 2 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă: „ Istorie falsă. Zece mari minciuni și cum au modelat lumea” de Otto English

Miercuri, 2 noiembrie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Istorie falsă. Zece mari minciuni și cum au modelat lumea, de Otto English.

O istorie alternativă a lumii care dezvăluie unele dintre cele mai mari minciuni spuse vreodată și cum au fost ele folosite în timp.

Lincoln nu credea că toți oamenii sunt egali. Aztecii nu au fost măcelăriți de conchistadori, iar Churchill nu a fost omul pe care istoria ni-l prezintă.

Câte informații pe care le credem adevărate sunt, de fapt, ficți­uni? De la mituri despre cel de-al Doilea Război Mondial la aventu­rile lui Columb și de la legendele așa-zișilor „oameni mari“ ai istoriei la originile condimentului curry – istoria falsă este peste tot și este folosită constant pentru a ne influența lumea în care trăim.

În această carte fascinantă, Otto English deconstruiește zece mari minciuni ale istoriei și ne arată cum prezentul continuă să fie manipulat de poveștile inventate ale trecutului. Dezvăluind minciu­nile promovate de politicieni, poveștile încurajate de populiști și de media, poveștile de care ne lovim pe Facebook sau pe care le-am auzit în copilărie, English scoate la lumină lucruri pe care nu le învă­țăm la școală, dar și motivul pentru care acestea nu sunt predate.

Ce spun criticii despre Istorie falsă

O carte spectaculoasă și importantă!“ (Mark Dolan)

Te-ar mai putea interesa și:

Despre Otto English

Otto English este pseudonimul au­torului și jurnalistului Andrew Scott. Din 2010, Scott a început să scrie despre politică și istorie și a colaborat cu Politico, The Independent, New Statesman, Daily Mail și multe altele.

A fost mereu fascinat de scrierea istoriei și de poveștile politice create de-a lungul timpului și a vorbit despre aceste subiecte la BBC News, BBC Radio 4 și LBC.

Locuiește în Londra cu soția și cei doi copii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.