LiteraBlog Miercuri, 22 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Visul imperial. Ascensiunea și căderea puterilor globale 1400 – 2000” de John Darwin

Miercuri, 22 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Visul imperial. Ascensiunea și căderea puterilor globale 1400 – 2000” de John Darwin

Miercuri, 22 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul  Visul imperial. Ascensiunea și căderea puterilor globale 1400 – 2000, scris de John Darwin.

Tamerlan, otomanii, mogulii, confederațiile Manchu, englezii, sovieticii, japonezii și naziștii.

Toți au ridicat imperii menite să dureze pentru totdeauna; toți au eșuat în aceste demersuri. Dar, după cum demonstrează John Darwin în acest volum superb, edificarea acestor imperii a dus la nașterea lumii așa cum o cunoaștem astăzi.

De la moartea lui Tamerlan, în 1405, până la ascensiunea și prăbușirea imperiilor europene, de la prezența imperialistă mereu crescândă a Americii până la relansarea Chinei și a Indiei ca puteri economice globale, Visul imperial reprezintă o perspectivă incitantă asupra trecutului, a prezentului și a viitorului imperiilor.

Ce spun criticii despre Visul imperial

„O capodoperă… De o întindere, originalitate și viziune impresionante… oferă o perspectivă nouă și provocatoare asupra istoriei lumii din ultimele șase secole.“ (Daily Telegraph)

Absolut revelatoare… o abordare excepțională a istoriei globale.“ (Independent)

„Un demers ambițios, monumental și convingător.“ (Guardian)

„Magistral… aruncă în aer ipoteza potrivit căreia ascensiunea Occidentului ar fi fost inevitabilă.“ (BBC History Magazine)

„După ce am citit această capodoperă, un lucru a devenit limpede. Lumea nu a cunoscut încă un ultim imperiu.“ (Literary Review)

„Elegant și inteligent… minunat și plin de imaginație… o carte cu semnificații profunde.“ (Sunday Times)

Despre John Darwin

Istoria imperiilor, ascensiunea și prăbușirea acestora, reprezintă tema de interes a lui JOHN DARWIN. Darwin a scris numeroase lucrări despre declinul Imperiului Britanic și predă cursul de Istorie Imperială și Globală la Oxford, unde este membru al Colegiului Nuffield. Volumul Visul imperial. Ascensiunea şi căderea puterilor globale 1400–2000 este câştigător al Wolfson History Prize în 2008.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.