LiteraBlog Miercuri, 22 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Mahomed, profetul care a schimbat lumea“, de Mohamad Jebara

Miercuri, 22 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Mahomed, profetul care a schimbat lumea“, de Mohamad Jebara

Marți, 21 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Mahomed, profetul care a schimbat lumea, de Mohamad Jebara.

Un copil de șase ani plânge în brațele mamei sale muribunde, care, cu ultima suflare, îl îndeamnă: „Mahomed, schimbă lumea!“ Băiatul, rămas orfan într-o societate care nutrește o teamă tradițională față de orice schimbare, trebuie să depășească obstacole enorme pentru a-și descoperi potențialul și a-i inspira și pe alții să facă la fel.

Pornind de la detalii cunoscute de multă vreme de erudiți musulmani, însă inaccesibile marelui public, Mohamad Jebara dă viață poveștii fascinante a profetului fondator al Islamului. În jurul protagonistului s-au aflat femei dinamice care l-au îngrijit și mentori evrei și creștini care l-au inspirat – toți aceștia încurajându-l să continue.

Jebara pune viața lui Mahomed într-un context istoric mai larg, evocând societatea din Mecca în care s-a născut profetul și demonstrând că viziunea sa inovatoare a ajutat la conturarea lumii moderne.

Ce spun criticii despre Mahomed, profetul care a schimbat lumea

 „O lectură plăcută, care îl prezintă pe profetul Mahomed ca om. Bine gândită, atentă și provocatoare!“ (Azar Nafisi, autoarea bestsellerului Citind Lolita în Teheran)

„O privire proaspătă asupra unei povești familiare […] Rezultatul este o biografie pe care o citești ca pe un roman.“ (The Washington Post)

„Accesibilă […] Un punct de pornire perfect pentru cei care doresc să afle mai multe despre profetul Islamului.“ (Publishers Weekly)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 37,90 lei!

Despre Mohamad Jebara

Mohamad Jebara este interesat de artele islamice și de limbile semitice, inclusiv de araba clasică și de ebraica biblică. Jebara a predat limba arabă în Orientul Mijlociu și a ținut prelegeri și discursuri în fața unui public divers, de la studenți din Malaysia la premierul canadian Justin Trudeau.

Este un artist plastic și un caligraf apreciat, care combină diverse moduri de expresie artistică într-o fuziune unică de stiluri culturale moderne și clasice.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.