LiteraBlog Miercuri, 25 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Scurtă istorie a Turciei“, de Norman Stone

Miercuri, 25 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Scurtă istorie a Turciei“, de Norman Stone

Miercuri, 25 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Scurtă istorie a Turciei, de Norman Stone.

În Scurtă istorie a Turciei, apreciatul istoric Norman Stone îl poartă pe cititor prin povestea complexă și fascinantă a trecutului Turciei, de la sosirea turcilor selgiucizi în Anatolia până la republica din secolul XXI care negociază aderarea la Uniunea Europeană. Este o istorie măreață, care cuprinde lideri lacomi de putere precum Genghis Han și Timur Lenk, victorioși ca Süleyman I, dar și geniul reformator al lui Kemal Atatürk, fondatorul Turciei moderne.

DESPRE NORMAN STONE

Norman Stone(1941–2019) a fost profesor de istorie europeană la Departamentul de Relații Internaționale de la Universitatea Bilkent, Ankara, după ce a fost anterior profesor la Universitatea din Oxford, lector la Universitatea Cambridge și consilier al britanicilor în cabinetul prim-ministrului, Margaret Thatcher. A fost membru al consiliului de administrație al Centrului pentru Studii Eurasiatice (AVIM), o organizație acuzată de Centrul de Studii Armene ca negând Genocidul armean.

Printre volumele sale se numără The Eastern Front, 1914-1917 (Frontul de est, 1914-1917 – câștigător al Premiului Wolfson), World War One: A Short History (Primul Război Mondial: Scurtă istorie) și The Atlantic and Its Enemies: A Personal History of the Cold War (Atlanticul și dușmanii lui: O istorie personală a Războiului Rece).

El a scris în cea mai mare parte despre evenimentele istorice din secolul trecut și a fost în mod special un expert în ambele războaie mondiale.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 34,90 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.