LiteraBlog Miercuri, 29 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Alte 100 de greșeli care au schimbat istoria“, de Bill Fawcett

Miercuri, 29 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Alte 100 de greșeli care au schimbat istoria“, de Bill Fawcett

Miercuri, 29 iunie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Alte 100 de greșeli care au schimbat istoria, de Bill Fawcett.

Privite în retrospectivă, evenimentele desfășurate de-a lungul de­ceniilor și deciziile luate în unele cazuri, începând cu China anului 259 î.Hr. și până la unul dintre cele mai mari dezastre nucleare, ne pun pe gânduri.

Volumul de față prezintă 100 de astfel de decizii, unele îngrozitoare, altele doar mai puțin inspirate.

Parlamentul britanic adoptă Legea timbrului, punând coloniile americane să plătească pentru propria apărare – rezultatul a fost o revoluție.

În 1929, președintele Herbert Hoover a hotărât să lase economia să-și revină de la sine… Drept urmare, Marea Criză se adâncește și mai mult.

Nixon înregistrează toate discuțiile sale din Biroul Oval, gândindu-se că vor avea o mare valoare istorică la un moment dat. S-a dovedit că a avut dreptate când aceleași casete l-au costat funcția de președinte.

Carol I încheie un acord cu irlandezii pentru a lupta împotriva Parlamentului, care îl face, în schimb, să piardă sprijinul public – și mai târziu capul.

Despre Bill Fawcett

Bill Fawcett a fost profesor, director de corporație și decan de colegiu și este autorul sau coautorul a mai mult de 12 cărți, incluzând 100 de greșeli care au schimbat istoria (Editura Litera, 2020), Alte 100 de greșeli care au schimbat istoria și 101 Stumbles in the March of History.

Deține compania Bill Fawcett & Associates și este unul dintre fonda­torii Mayfair Games, o companie care produce jocuri.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă, la prețul de 37,90 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.