LiteraBlog Miercuri, 4 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel “, de Kati Marton

Miercuri, 4 mai 2022, la toate chioșcurile de presă: „Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel “, de Kati Marton

Miercuri, 4 mai 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Doamna cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel, de Kati Marton.

O biografie fascinantă a fostului cancelar german, Angela Merkel, acest volum prezintă parcursul politic al celei mai puternice și mai enigmatice femei din lume.

Fiică a unui pastor din Germania de Est controlată de sovietici, Angela Merkel a intrat în lumea politică după căderea Zidului Berlinului, dar, în cincisprezece ani, a devenit cancelar al Germaniei și, în scurt timp, liderul neoficial al Occidentului.

Autoarea Kati Marton pătrunde misterul care o înconjoară pe Angela Merkel. Având acces la cercul intim al cancelarului și la documente abia recent scoase la lumină, Marton prezintă cititorului geniul politic unic care a fost secretul succesului lui Merkel. Nici un alt lider modern nu s-a confruntat la fel de abil cu agresiunea regimului de la Moscova, nu a propus politici sociale mai îndrăznețe și nu a unit cu mai mult calm un întreg continent într-o epocă în care țările devin tot mai scindate. În nenumărate rânduri, Merkel a dobândit un avantaj în fața unor lideri precum Putin sau Trump și a legat alianțe complicate cu parteneri precum Obama și Macron.

Protejându-și foarte bine viața privată, Angela Merkel este un model de urmat pentru oricine dorește să câștige și să păstreze puterea, fără să-și sacrifice convingerile morale. O biografie politică fascinantă, un portret intim uman și o privire revelatoare, acest volum ne permite să o înțelegem mai bine pe această femeie extraordinară a epocii noastre.

CE SPUN CRITICII DESPRE DOAMNA CANCELAR: REMARCABILA ODISEE A ANGELEI MERKEL

O cercetare impresionantă […] cu relatări abile despre prima parte a vieții Angelei Merkel și despre personalitatea și stilul de lucru ale doamnei cancelar; toate aceste informații sunt cu atât mai interesante cu cât se știu foarte puține despre ce anume o motivează pe Angela Merkel.“ (The Wall Street Journal)

Această biografie inteligentă și accesibilă ne prezintă remarcabila odisee a Angelei Merkel […] țesută din mii de detalii dezvăluite de-a lungul anilor.“ (Susan Page, USA Today)

Un portret fascinant al unei femei puternice.“ (London Times Literary Review)

Minunat scris! Citind acest volum am redescoperit cât de fascinante sunt viața și cariera Angelei Merkel.“ (Volker Schlöndorff, regizor)

DESPRE KATI MARTON

Kati Marton a scris nouă cărți devenite bestsellere New York Times, inclusiv Enemies of the People: My Family’s Journey to America (Dușmani ai poporului: Călătoria familiei mele în America) – volum finalist la National Book Critics Circle Award.

A fost corespondent NPR premiat și șeful biroului ABC News din Germania.

Kati Marton s-a născut în Ungaria și în prezent trăiește la New York.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.