LiteraBlog Miercuri, 5 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă: Volumul „Civilizația clasică. O istorie în 10 capitole” de Nigel Spivey

Miercuri, 5 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă: Volumul „Civilizația clasică. O istorie în 10 capitole” de Nigel Spivey

Miercuri, 5 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Civilizația clasică. O istorie în 10 capitole de Nigel Spivey, în care autorul explorează bazele și moștenirea Greciei și a Romei antice prin intermediul a nouă orașe reale din lumea clasică și al unuia imaginar.

Călătoria sa începe la ruinele Troiei – unde istoria, mitul și arheo­logia fuzionează pentru a forma originile civilizației clasice – și se ter­mină în magnificul oraș Constantinopol, scena amurgului îndelungat al Antichității.

Între acestea, Spivey vizitează orașele-stat grecești Atena și Sparta, călătorește spre vest către Siracuza în Sicilia, pentru a descoperi difuziunea idealurilor clasice în Bazinul Mediteraneean, apoi spre est, pe urmele lui Alexandru, în Alexandria și în orașul elenistic Pergam, în cele din urmă la Roma, satul de pe o coamă de deal care va deveni imperiu global, și spre ruinele impresionante ale Efesului, în Asia Mică. În Utopia, examinează realizările grecilor și romanilor în filoso­fie și în știință.

O imagine clară despre moștenirea noastră greco-romană este fundamentală pentru înțelegerea reală a societății și culturii occiden­tale. Nigel Spivey evidențiază și explică tocmai această moștenire cu pasiune, rigoare și claritate.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.