LiteraBlog Miercuri, 7 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Imperii islamice: 15 orașe care definesc o civilizație” de Justin Marozzi

Miercuri, 7 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Imperii islamice: 15 orașe care definesc o civilizație” de Justin Marozzi

Miercuri, 7 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Imperii islamice: 15 orașe care definesc o civilizație, scris de Justin Marozzi. Această carte prezintă o istorie a civilizațiilor bogate ale islamului spusă prin intermediul celor mai importante orașe ale imperiilor islamice.

Civilizația islamică a fost cândva invidiată de întreaga lume. Printr-o succesiune de capitale sclipitoare, cosmopolite, imperiile islamice au dominat Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia Centrală și multe părți ale subcontinentului indian, în timp ce Europa privea cu lașitate de pe margini. Secole la rând, califatul a fost victorios atât pe câmpul de luptă, cât și în bătălia ideilor, orașele sale aveau o grandoare artistică de neegalat, putere comercială, sfințenie spirituală și gândire orienta­tă spre viitor, în care nimic nu era de neatins.

Imperii islamice este o istorie a acestor civilizații bogate și variate, de-a lungul a cincisprezece ani, începând cu Mecca, în secolul al VII-lea, și până la ascensiunea uluitoare a orașului Doha, în secolul XXI.

Justin Marozzi unește cu inteligență punctele definitorii ale istoriei islamice: de la momentul în care profetul Mahomed a primit revelația divină la Mecca, Prima Cruciadă și Căderea Constantinopolului din 1453 până la crearea republicii mercantile Beirut în secolul al XIX-lea și dezvoltarea orașului Dubai în secolul XX.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.