LiteraBlog NCD 2021. Avanpremieră: cum arată kitul literar cadou de la Noaptea Cărților Deschise!

NCD 2021. Avanpremieră: cum arată kitul literar cadou de la Noaptea Cărților Deschise!

Vineri, 23 aprilie 2021, te așteptăm la Noaptea Cărților Deschise 2021, cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România. Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, dedicată tuturor iubitorilor de lectură de pretutindeni, ți-am pregătit 24 de ore de reduceri la cărți deosebite, un mega kit literar la fiecare comandă pe litera.ro și evenimente online gratis.

La ora 07:00 dimineața deschidem site-ul litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți, titluri pe care le ai în wishlist, cărți pe care vrei să le faci cadou, cărți pentru copii și nepoți – viitori mari cititori.

Reducerile vin la pachet cu un mega kit literar, cel mai tare cadou pe care îl poți primi, format din: bestsellerul – noutate Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin, o insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărților Deschise și un set de patru semne de carte minunat ilustrate. Valoarea kit-ului este de 69.90 lei, cadou la comandă de orice valoare pe site-ul litera.ro, doar la Noaptea Cărților Deschise.

DESPRE APĂ PROASPĂTĂ PENTRU FLORI DE VALÉRIE PERRIN

Violette Toussaint este administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia. Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii – groparii, îngrijitorii și un preot – îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urmă își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

Programul lui Violette, mereu același, e dat peste cap într-o bună zi de sosirea lui Julien Seul – un comisar de poliţie din Marsilia –, care ține cu tot dinadinsul să împrăștie cenușa mamei sale, răposată de curând, peste mormântul unui necunoscut. În scurt timp devine limpede că gestul inexplicabil al lui Julien e strâns legat de trecutul complicat al lui Violette.

Credit foto: Cristina Venedict

Cu Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin le oferă cititorilor o poveste mișcătoare, spusă pe un ton intim, despre o femeie care, în ciuda tuturor piedicilor, crede neabătut în fericire.

„Perrin este expertă în a crea o galerie de personaje care, cu toate defectele lor, plac cititorului, iar Violette e un narator minunat și captivant. Merită să citiți această încântătoare poveste, care abundă în ingrediente precum natura, băutura, arta culinară și prietenii.“ (Publishers Weekly)

Vrei să facem împreună o faptă bună?

În exclusivitate pentru comunitatea care este alături de noi de nouă ediții, actrița Maia Morgenstern și echipa Teatrului Dramaturgilor Români ne-au pregătit o surpriză de excepție: piesa de teatru autobiografică Nu sunt eu, cu Maia Morgenstern în rolul principal, va fi disponibilă online. Înregistrează-te acum ca să ai locul tău gratuit la teatru online, la Noaptea Cărților Deschise 2021, întrucât fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară!

Piesa de teatru, pusă în scenă special pentru acest eveniment, va fi disponibilă un timp limitat în baza unei înregistrări.

Completează formularul de aici ca să ai acces gratuit! 

Înregistrează-te acum și rezervă-ți locul gratuit la piesa de teatru online, difuzată la Noaptea Cărților Deschise 2021, întrucât fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară! 10.000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă 10.000 de cărți noi, oferite gratuit de Editura Litera bibliotecilor din țară!

Citește și: NCD 2021: Află cum poți vedea în premieră online piesa de teatru „Nu sunt eu” cu Maia Morgenstern !

Provocare acceptată?

DESPRE NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE – UN EVENIMENT MARCA LITERA

Noaptea Cărților Deschise este cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România, ce are loc anual pe 23 aprilie, când întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor a luat naștere în 1995, la inițiativa UNESCO, și are scopul de a promova lectura, publicarea cărților și drepturile de autor.

Începând cu 2013, Editura Litera marchează această zi alături de cititorii din România prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Totodată, transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu și alți promotori constanți ai culturii.

Citește și: NCD 2021: Interviu cu Mura, artista din spatele ilustrațiilor de la Noaptea Cărților Deschise

Cărțile ne țin și ne sunt aproape mai mult ca oricând în această perioadă. Îți propunem să sărbătorim această zi cum se cuvine. Abonează-te la newsletter și urmărește-ne pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul care află toate noutățile despre NCD 2021!

Partener eveniment: Fan Courier

Ilustrația din acest an este realizată de Mura.

Deschide galeria foto pentru a vedea cum arată kitul literar cadou!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.