LiteraBlog NCD 2021: Hai și tu la Noaptea Cărților Deschise, cel mai mare eveniment al lunii aprilie!

NCD 2021: Hai și tu la Noaptea Cărților Deschise, cel mai mare eveniment al lunii aprilie!

Vineri, 23 aprilie 2021, te așteptăm la o nouă ediție extraordinară a celui mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărților Deschise 2021.

Înscrie-te acum la eveniment ca să fii la curent cu tot ce îți pregătim în această zi specială, dedicată iubitorilor de lectură de pretutindeni: reduceri la cărți deosebite, mega kit literar cadou la orice comandă pe litera.ro, evenimente online gratis. Totul timp de 24 de ore de Ziua Internațională a Cărții, exclusiv pe litera.ro!

24 de ore de suprize literare de neratat

De dimineață, de la ora 7.00, deschidem site-ul litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți, titluri pe care le ai în wishlist, cărți pe care vrei să le faci cadou, cărți pentru copii și nepoți – viitori mari cititori.

Reducerile vin la pachet cu un mega kit literar, cel mai tare cadou pe care îl poți primi: bestsellerul – noutate Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin, plus o insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărților Deschise, plus un set de patru semne de carte minunat ilustrate. Ilustrația din acest an este realizată de Mura. Valoarea kit-ului este de 69.90 lei, cadou la comandă de orice valoare pe site-ul litera.ro, doar la Noaptea Cărților Deschise.

Intră și tu în evenimentul online de pe pagina noastră de Facebook și dă vestea mai departe prietenilor cititori!

Despre Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin

Violette Toussaint este administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia. Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii – groparii, îngrijitorii și un preot – îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urmă își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

Programul lui Violette, mereu același, e dat peste cap într-o bună zi de sosirea lui Julien Seul – un comisar de poliţie din Marsilia –, care ține cu tot dinadinsul să împrăștie cenușa mamei sale, răposată de curând, peste mormântul unui necunoscut. În scurt timp devine limpede că gestul inexplicabil al lui Julien e strâns legat de trecutul complicat al lui Violette.

Cu Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin le oferă cititorilor o poveste mișcătoare, spusă pe un ton intim, despre o femeie care, în ciuda tuturor piedicilor, crede neabătut în fericire.

„Perrin este expertă în a crea o galerie de personaje care, cu toate defectele lor, plac cititorului, iar Violette e un narator minunat și captivant. Merită să citiți această încântătoare poveste, care abundă în ingrediente precum natura, băutura, arta culinară și prietenii.“ (Publishers Weekly)

Piesa de teatru Nu sunt eu, cu Maia Morgenstern în rolul principal, în exclusivitate la NCD 2021

În exclusivitate pentru comunitatea care ne este alături de 9 ani, și în continuă creștere, prin amabilitatea actriței Maia Morgenstern și echipei Teatrului Dramaturgilor Români, va fi disponibilă online piesa de teatru autobiografică Nu sunt eu cu Maia Morgenstern în rolul principal.

Piesa de teatru, pusă în scenă special pentru acest eveniment, va fi disponibilă un timp limitat în baza unei înregistrări.

Completează formularul de aici ca să ai acces gratuit!

Despre Nu sunt eu, autobiografia actriței Maia Morgenstern

Încărcată de emoție, dar și de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriței Maia Morgenstern să împărtășească cititorilor, așa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părți din viața ei de actriță, de femeie și de persoană publică.

Această carte scrisă sub formă de jurnal împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și de rude, de școală și de prieteni, cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea. 

Credit foto: Cristina Venedict

Despre cariera actriței Maia Morgenstern

Actrița Maia Morgenstern se naşte la Bucureşti, pe 1 mai 1962. Încheie studiile de licenţă la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. Este repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi revine la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional. Realizează proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson. Pe scena TNB se remarcă în spectacole precum O trilogie antică, după Euripide şi Seneca, Dama cu camelii după Al. Dumas fiul, Vizita bătrânei doamne de F. Dürrenmatt. La TES, unde este şi manager, din anul 2012, interpretează roluri remarcabile, în producţii ca Astă seară: Lola Blau de G. Kreisler sau Jocul regilor de P. Kohout.

Colaborează cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante sunt Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni sau Patimile lui Hristos. A fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, Premiul Felix al Academiei Europene de Film, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”. Parlamentul European de la Strasbourg o desemnează, în anul 2003, Actriţa şi Femeia anului.

Vrei să facem împreună o faptă bună?

Înregistrează-te acum ca să ai locul tău gratis la teatru online la Noaptea Cărților Deschise, deoarece fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară! 10 000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă 10 000 de cărți noi gratis oferite de Editura Litera către bibliotecile din țară!

Provocare acceptată?

Transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu și alți promotori constanți ai culturii.

Cărțile ne țin și ne sunt aproape mai mult ca oricând în această perioadă. Îți propunem să sărbătorim această zi cum se cuvine. Abonează-te la newsletter și urmărește-ne pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul care află toate noutățile despre NCD 2021!

Partener eveniment: Fan Courier

Ilustrație: Mura

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.