LiteraBlog NCD 2021. Iată ce evenimente ți-am pregătit la Noaptea Cărților Deschise. Ai acces gratuit!

NCD 2021. Iată ce evenimente ți-am pregătit la Noaptea Cărților Deschise. Ai acces gratuit!

Vineri, 23 aprilie 2021, hai la Noaptea Cărților Deschise 2021, cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România. Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, dedicată tuturor iubitorilor de lectură de pretutindeni, ți-am pregătit 24 de ore de reduceri la cărți deosebite, un mega kit literar la fiecare comandă pe litera.ro și evenimente online gratis.

La ora 07:00 dimineața deschidem site-ul litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți, titluri pe care le ai în wishlist, cărți pe care vrei să le faci cadou, cărți pentru copii și nepoți – viitori mari cititori.

Citește și: NCD 2021. Avanpremieră: cum arată kitul de lectură de la Noaptea Cărților Deschise!

Totodată, transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu și alți promotori constanți ai culturii.

Iată ce evenimente ți-am pregătit la Noaptea Cărților Deschise 2021!

Ora 9:00

Actrița Monica Davidescu, prietena cărților și a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care aflăm că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: Copiii au puterea, de Tom Adams, cu ilustrații de Sarah Walsh.

Ora 10:00

Lectura sensibilă a actriței Ioana Mărcoiu și povestea minunată a Puiului de vulpe rătăcit de Carolina Rabei, sigur va ajunge la inimile copiilor de toate vârstele.

Ora 11:00

Îndrăgitul magician Marian Râlea citește o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoși urâți din savană – Cei cinci urâți, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler.

Ora 12:00

Actrița Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de Povești pentru copii care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.

Ora 13:00

Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și promotoare a lecturii în toate formele sale, citește un fragment din cartea Europa, o istorie naturală, de Tim Flannery.

Ora 14:00

Actrița Ruxandra Maniu ne oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea Zen. Arta de a trăi simplu, de Shunmyo Masuno.

Ora 15:00

Marius Constantinescu, prezentator și realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor și al cărților, ne bucură cu o lectură dintr-o carte care a făcut istorie: Wolf Hall de Hillary Mantel.

Ora 16:00

Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului “Anca și cărțile” citește câte un fragment din Privighetoarea, de Kristin Hannah și Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot de Marianne Cronin. 

Ora 17:00

Actrița Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, extrasă din Povestea mea, cartea autobiografica a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Ora 18:00

Marius Florea Vizante și o lectură memorabilă din la fel de  memorabilia carte semnată de William Saroyan, Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri.

Ora 19:00

Premieră online: piesa de teatru Nu sunt eu, cu Maia Morgernstern, eveniment oferit în parteneriat cu Teatrului Dramaturgilor Români și Teatrul Evreiesc de Stat. Piesa va putea fi vizionată gratuit, doar pe bază de înscriere, aici.

Vrei să facem împreună o faptă bună?

Înregistrează-te acum și rezervă-ți locul gratuit la piesa de teatru online, difuzată la Noaptea Cărților Deschise 2021, întrucât fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară! 10.000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă 10.000 de cărți noi, oferite gratuit de Editura Litera bibliotecilor din țară!

Completează formularul de aici ca să ai acces gratuit!  

Citește și: NCD 2021: Află cum poți vedea în premieră online piesa de teatru „Nu sunt eu” cu Maia Morgenstern !

DESPRE NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE – UN EVENIMENT MARCA LITERA

Noaptea Cărților Deschise este cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România, ce are loc anual pe 23 aprilie, când întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor a luat naștere în 1995, la inițiativa UNESCO, și are scopul de a promova lectura, publicarea cărților și drepturile de autor.

Citește și: NDC 2021. Avanpremieră: Maia Morgensten, în repetiții pentru piesa de teatru „Nu sunt eu”, special pentru Noaptea Cărților Deschise

Începând cu 2013, Editura Litera marchează această zi alături de cititorii din România prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Cărțile ne țin și ne sunt aproape mai mult ca oricând în această perioadă. Îți propunem să sărbătorim această zi cum se cuvine. Abonează-te la newsletter și urmărește-ne pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul care află toate noutățile despre NCD 2021!

Partener eveniment: Fan Courier

Ilustrație: Mura

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.