LiteraBlog NCD 2021. Sărbătorește lectura pe litera.ro, la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise!

NCD 2021. Sărbătorește lectura pe litera.ro, la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise!

Editura Litera îți dă întâlnire la o nouă ediție extraordinară a celui mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărților Deschise! 

Comunitatea de cititori crește de la an la an și ne bucurăm să împărtășim, pentru al 9-lea an consecutiv, bucuria lecturii prin reduceri la cărți, kit literar cadou la orice comandă pe litera.ro, evenimente deosebite dedicate cărții.

Citește și: NCD 2021. Avanpremieră: cum arată kitul de lectură de la Noaptea Cărților Deschise!

Înscrie-te acum la eveniment ca să fii la curent cu tot ce îți pregătim în această zi specială, dedicată iubitorilor de lectură de pretutindeni. Totul timp de 24 de ore, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, exclusiv pe litera.ro!

De dimineață, de la ora 7.00, deschidem litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți pentru toate gusturile; cadou la fiecare comandă un mega kit literar format din bestsellerul – noutate Apă proaspătă pentru flori de Valerie Perrin + insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărților Deschise + set de patru semne de carte tematice, minunat ilustrate. 

Credit foto: Cristina Venedict

Transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu, Elvira Deatcu, Ioana Mărcoiu, Ruxandra Maniu și alți promotori constanți ai culturii.

Fă loc în calendar pentru ziua de 23 aprilie, ca să fii alături de toți prietenii cărții:

Ora 9:00: Actrița Monica Davidescu, prietena cărților și a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care aflăm că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: Copiii au puterea, de Tom Adams, cu ilustrații de Sarah Walsh.

Ora 10:00: Lectura sensibilă a actriței Ioana Mărcoiu și povestea minunată a Puiului de vulpe rătăcit de Carolina Rabei, sigur va ajunge la inimile copiilor de toate vârstele.

Ora 11:00: Îndrăgitul magician Marian Râlea citește o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoși urâți din savană – Cei cinci urâți, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler.

Ora 12:00: Actrița Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de Povești pentru copii care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.

Ora 13:00: Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și promotoare a lecturii în toate formele sale, citește un fragment din cartea Europa, o istorie naturală, de Tim Flannery.

Ora 14:00: Actrița Ruxandra Maniu ne oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea Zen. Arta de a trăi simplu, de Shunmyo Masuno.

Ora 15:00: Marius Constantinescu, prezentator și realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor și al cărților, ne bucură cu o lectură dintr-o carte care a făcut istorie: Wolf Hall de Hillary Mantel.

Ora 16:00: Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului „Anca și cărțile” citește câte un fragment din Privighetoarea, de Kristin Hannah și Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot de Marianne Cronin. 

Ora 17:00: Actrița Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, extrasă din Povestea mea, cartea autobiografica a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Ora 18:00: Marius Florea Vizante și o lectură memorabilă din la fel de  memorabilia carte semnată de William Saroyan, Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri.

Ora 19:00: Premieră online: piesa de teatru Nu sunt eu, cu Maia Morgernstern, eveniment oferit în parteneriat cu Teatrului Dramaturgilor Români și Teatrul Evreiesc de Stat. Piesa va putea fi vizionată gratuit, doar pe bază de înscriere, aici.

Citește și: NCD 2021: Află cum poți vedea în premieră online piesa de teatru „Nu sunt eu” cu Maia Morgenstern !

Cu fiecare acțiune de încurajare a lecturii, Editura Litera își propune să aducă cartea mai aproape în special de cei din zonele mai puțin favorizate din țară (județe fără librării, biblioteci fără fond de carte). Așadar, anul acesta putem face din nou o faptă bună împreună pentru că fiecare loc ocupat în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă o carte nouă de la Editura Litera într-o bibliotecă nevoiașă din țară! 

Pasionații din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi, pentru al 9-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Citește și: NCD 2021: Interviu cu Mura, artista din spatele ilustrațiilor de la Noaptea Cărților Deschise

Eveniment organizat de Editura Litera

Proiect susținut de FAN Courier.

Ilustrație realizată de Mura.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.