LiteraBlog NCD 2023: În pregătiri pentru o nouă ediție

NCD 2023: În pregătiri pentru o nouă ediție

Pe 23 aprilie, Editura Litera organizează o nouă ediție a celui mai sonor eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărților Deschise 2023. Aflat la cea de-a 11-a ediție, evenimentul a adunat până în prezent cea mai mare și cea mai frumoasă comunitate de cititori din țară.

Cititul nocturn, când bibliotecile devin paradis borgesian și poveștile ies ca duhurile din lampa lui Aladin, e metaforă a vieții ca vis, e cunoaștere, e comunicare subtilă și intensă între bibliofilii declarați și cei care abia acum descoperă vraja călătoriei în lumea ficțiunii.

DESPRE NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE – UN EVENIMENT MARCA LITERA

Noaptea Cărților Deschise are loc anual în luna aprilie, când în întreaga lume se celebrează, la inițiativa UNESCO,  Ziua Internațională a Cărții și cea a Drepturilor de Autor. Din 1995 până în prezent, acestea au contribuit la promovarea lecturii, a proprietății intelectuale și a industriei cărții sub toate formele ei. 

Pentru Editura Litera și comunitatea cititorilor din România călătoria a început în anul 2013, la prima ediție a evenimentului NCD.

IATĂ CUM A FOST LA EDIȚIILE ANTERIOARE:

Ediția #NCD2022 – Am sărbătorit ediția aniversară – 10 ani de Noaptea Cărților Deschise. Am fost alături de cititori cu evenimente deosebite, cu 24 de ore de reduceri extraordinare pe litera.ro și cu un mega kit literar cadou!

Ediția #NCD2021 – Cea de-a noua ediție s-a desfășurat într-o situație specială, contextul în care ne găseam ne-a permis să sărbătorim alături de cititori printr-o serie de lecturi online pline speranță pentru vremuri mai bune. Ne-au fost alături prieteni buni precum Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu, Elvira Deatcu, Ioana Mărcoiu, Ruxandra Maniu și alți promotori ai culturii.

Ediția #NCD2020 – ne-a găsit în plină pandemie. Motivul pentru care, cea de-a 8-a ediție „Noaptea Cărților Deschise“ s-a desfășurat sub îndemnul de a sărbători cărțile de #acasă.

Ediția #NCD2019 – O ediție triumfătoare, cu totul specială. Arcul de Triumf și-a deschis porțile și a devenit gazda extraordinară a cărților și a cititorilor. Monumentul-simbol a fost amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci, cărți pentru toate vârstele și zone multimedia de informare culturală.

Descoperă detalii despre edițiile anterioare #NCD – Din 2013 până în prezent

ALĂTURĂ-TE CELE MAI MARI COMUNITĂȚI DE CITITORI, DE NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE 2023!

Pentru a nu rata ofertele, evenimentele speciale și veștile despre eveniment, abonează-te la newsletter-ul Litera și vei afla primul detaliile despre #NCD2023! Te așteptăm online pe www.litera.ro, pe Litera Blog, pe Facebook și pe Instagram, unde povestim cu  mult entuziasm despre cărți și lectură.

Ilustrator: Mura.

Partener: FAN Courier

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.