LiteraBlog NDC 2021. Avanpremieră: Maia Morgensten, în repetiții pentru piesa de teatru „Nu sunt eu”, special pentru Noaptea Cărților Deschise

NDC 2021. Avanpremieră: Maia Morgensten, în repetiții pentru piesa de teatru „Nu sunt eu”, special pentru Noaptea Cărților Deschise

Actrița Maia Morgenstern și echipa Teatrului Dramaturgilor Români au început repetițiile pentru piesa de teatru autobiografică Nu sunt eu, ce va fi pusă în scenă special pentru cititorii ce vor participa la Noaptea Cărților Deschise, cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România.

Cu Maia Morgenstern în rol principal, piesa de teatru are la bază cartea de memorii a actriței, apărută la Editura Litera. Încărcată de emoție, dar și de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriței Maia Morgenstern să împărtășească cititorilor, așa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părți din viața ei de actriță, de femeie și de persoană publică.

Citește și: NCD 2021. Avanpremieră: cum arată kitul de lectură de la Noaptea Cărților Deschise!

Această carte scrisă sub formă de jurnal împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și de rude, de școală și de prieteni, cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea.

 Deschide galeria foto pentru a vedea în avanpremieră fotografii de la repetițiile pentru piesa de teatru autobiografică Nu sunt eu!

DESPRE CARIERA ACTRIȚEI MAIA MORGENSTERN

Actrița Maia Morgenstern se naşte la Bucureşti, pe 1 mai 1962. Încheie studiile de licenţă la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. Este repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi revine la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional. Realizează proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson. Pe scena TNB se remarcă în spectacole precum O trilogie antică, după Euripide şi Seneca, Dama cu camelii după Al. Dumas fiul, Vizita bătrânei doamne de F. Dürrenmatt. La TES, unde este şi manager, din anul 2012, interpretează roluri remarcabile, în producţii ca Astă seară: Lola Blau de G. Kreisler sau Jocul regilor de P. Kohout.

Colaborează cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante sunt Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni sau Patimile lui Hristos. A fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, Premiul Felix al Academiei Europene de Film, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”. Parlamentul European de la Strasbourg o desemnează, în anul 2003, Actriţa şi Femeia anului.

Citește și: NCD 2021: Află cum poți vedea în premieră online piesa de teatru „Nu sunt eu” cu Maia Morgenstern !

Vrei să facem o faptă bună?

Înregistrează-te acum și rezervă-ți locul gratuit la piesa de teatru online, difuzată la Noaptea Cărților Deschise 2021, întrucât fiecare loc ocupat înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară! 10.000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă 10.000 de cărți noi, oferite gratuit de Editura Litera bibliotecilor din țară!

Completează formularul de aici ca să ai acces gratuit!  

Piesa de teatru, pusă în scenă special pentru acest eveniment, va fi disponibilă un timp limitat în baza unei înregistrări.

DESPRE NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE – UN EVENIMENT MARCA LITERA

Noaptea Cărților Deschise este cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România, ce are loc anual pe 23 aprilie, când întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor a luat naștere în 1995, la inițiativa UNESCO, și are scopul de a promova lectura, publicarea cărților și drepturile de autor.

Începând cu 2013, Editura Litera marchează această zi alături de cititorii din România prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Totodată, transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu și alți promotori constanți ai culturii.

Citește și: NCD 2021: Interviu cu Mura, artista din spatele ilustrațiilor de la Noaptea Cărților Deschise

Cărțile ne țin și ne sunt aproape mai mult ca oricând în această perioadă. Îți propunem să sărbătorim această zi cum se cuvine. Abonează-te la newsletter și urmărește-ne pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul care află toate noutățile despre NCD 2021!

Partener eveniment: Fan Courier

Ilustrație realizată de Mura.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.