LiteraBlog Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 20-26 decembrie 2021

Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 20-26 decembrie 2021

În săptămâna 20 – 26 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Cântec sub clar de Lună de Nina George și Visul imperial. Ascensuunea și căderea puterilor globale 1400 – 2000 de John Darwin.

Marți, 21 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cântec sub clar de Lună, scrisă de Nina George

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Marianne este blocată într-o căsnicie nefericită, lipsită de iubire. După patruzeci și unu de ani, a ajuns la limită și, într-o seară la Paris, decide să treacă la acțiune. În urma unui moment dramatic pe malul Senei, Marianne își lasă viața în urmă și pornește spre coasta Bretaniei, cunoscută drept „capătul lumii“.

Aici întâlnește o pleiadă de localnici plini de culoare și de neuitat, care o surprind prin primirea lor caldă și prin ușurința naturală pe care par să o aibă cu toții, bucurându-se de micilemomente ale vieții. Și, pe măsură ce părți din ea însăși pe care le uitase de mult timp se întorc în această lume nouă, Marianne învață că nu este niciodată prea târziu să înceapă căutarea a ceea ce ar fi trebuit să fie viața de la bun început.

Cu tot farmecul plin de vitalitate care a făcut din Mica librărie de pe Sena un bestseller îndrăgit, Cântec sub clar de lună este o poveste despre a doua șansă și o apreciere încântătoare a bucuriilor vieții în Franța.

Ce spun criticii despre Cântec sub clar de Lună

„George evocă minunat Bretania, cu țărmurile sale stâncoase, apele bogate în crustacee și originile sale celtice… Nu este un spoiler să spunem că acest roman oferă un final fericit și unul satisfăcător, pe deasupra.” (The Washington Post)

Miercuri, 22 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul  Visul imperial. Ascensiunea și căderea puterilor globale 1400 – 2000, scris de John Darwin

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Tamerlan, otomanii, mogulii, confederațiile Manchu, englezii, sovieticii, japonezii și naziștii.

Toți au ridicat imperii menite să dureze pentru totdeauna; toți au eșuat în aceste demersuri. Dar, după cum demonstrează John Darwin în acest volum superb, edificarea acestor imperii a dus la nașterea lumii așa cum o cunoaștem astăzi.

De la moartea lui Tamerlan, în 1405, până la ascensiunea și prăbușirea imperiilor europene, de la prezența imperialistă mereu crescândă a Americii până la relansarea Chinei și a Indiei ca puteri economice globale, Visul imperial reprezintă o perspectivă incitantă asupra trecutului, a prezentului și a viitorului imperiilor.

Ce spun criticii despre Visul imperial

„O capodoperă… De o întindere, originalitate și viziune impresionante… oferă o perspectivă nouă și provocatoare asupra istoriei lumii din ultimele șase secole.“ (Daily Telegraph)

Absolut revelatoare… o abordare excepțională a istoriei globale.“ (Independent)

„Un demers ambițios, monumental și convingător.“ (Guardian)

„Magistral… aruncă în aer ipoteza potrivit căreia ascensiunea Occidentului ar fi fost inevitabilă.“ (BBC History Magazine)

„După ce am citit această capodoperă, un lucru a devenit limpede. Lumea nu a cunoscut încă un ultim imperiu.“ (Literary Review)

„Elegant și inteligent… minunat și plin de imaginație… o carte cu semnificații profunde.“ (Sunday Times)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.