LiteraBlog Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie 2021

Noutăți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie 2021

În săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Fructul interzis de Elizabeth Naughton, Cuvinte nerostite de Kelly Rimmer și Cunoștință mortală de Peter Swanson.

Marți, 30 noiembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cuvinte nerostite, scrisă de Kelly Rimmer

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Este anul 1942, iar Europa continuă să se afle în ghearele implacabile ale războiului. Chiar dincolo de corturile  taberei de refugiați ruși unde trăiește, o tânără își rostește jurămintele de nuntă. Este o decizie care îi va schimba  destinul… și este o minciună care va rămâne îngropată  până în secolul următor.

Încă de când avea nouă ani, Alina Dziak știa că se va căsători cu cel mai bun prieten al ei, Tomasz. Acum, la cincisprezece ani și logodită, Alina nu este îngrijorată de rapoartele despre soldații naziști de la granița poloneză,  dar, încetul cu încetul, nedreptate după nedreptate brutală, ocupația nazistă se instalează, iar micul sat al Alinei și  locuitorii acestuia sunt divizați de frică și de ură, iar Tomasz dispare. Dacă Alina obișnuia să măsoare timpul între vizitele iubitului ei, acum măsoară spațiile dintre speranță și disperare, așteptând vești de la Tomasz și  evitând atenția soldaților care patrulează la ferma  părinților ei. Pentru moment, chiar și tăcerea  asurzitoare este preferabilă durerii.

Pendulând între Polonia ocupată de naziști și ritmul  frenetic al vieții moderne, Kelly Rimmer creează o narațiune emoționantă și elegantă. Cuvinte nerostite ne dezvăluie  dezastrul care cuprinde lumea atunci când adevărul este redus la tăcere… și faptul că ne poate lua o viață întreagă  să ne regăsim vocea și să învățăm să avem încredere în ea.

Ce spun criticii despre Cuvinte nerostite

„Fanii cărților Privighetoarea și Când înflorește liliacul  vor adora Cuvinte nerostite.” (Pam Jenoff, autoarea romanului Povestea unui orfan)

Joi, 2 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fructul interzis de Elizabeth Naughton

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

„Pentru mine, el este tentația supremă. Fructul interzis. Am pornit în căutarea lui sperând să găsesc răspunsuri, convinsă fiind că este vinovat. Dar acum am căzut pradă privirilor lui seducătoare și personalității sale charismatice.

Știu că este periculos. Știu că face parte dintr-o lume primejdioasă, pe care nu pot s-o înțeleg. Dar asta nu mă împiedică să tân­jesc după atingerea lui, după săruturile acelea păcătoase.

Înainte să mă predau focului dintre noi, trebuie să știu mai multe. Trebuie să văd în spatele ușilor pe care se încăpățânează să le țină închise.

Trebuie să aflu ce ascunde în lumea aceea întunecată, cunoscută sub numele de Casa Păcatelor…”

Ce spun criticii despre Fructul interzis

„Provocator și senzual, primul roman al seriei dovedește încă o dată că Elisabeth Naughton stăpânește la perfecție arta de a îmbina romantismul și eroticul.“ (New York Times)

„Elisabeth Naughton are un talent extraordinar pentru pasiuni fierbinți, caracterizări dinamice și acțiune plină de suspans.“ (Publishers Weekly)

„Un echilibru desăvârșit între romance și thriller.“ (RT Book Reviews)

„Această nouă serie este uimitoare… intrați în lumea Covet cu mintea deschisă. Intrigi, sex, minciuni, prietenii, familie, dragoste, într-o combinație amețitoare și total neașteptată, care vă va face să citiți totul pe nerăsuflate.” (Paperback Dolls)

Vineri, 3 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cunoștință mortală, scrisă de Peter Swanson

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Hen și soțul ei, Lloyd, duc o viață liniștită într-o casă nouă din afara Bostonului, în Massachusetts. Hen (prescurtarea de la Henrietta) este ilustratoare, lucrează într-un atelier din apropiere și a descoperit cocktailul potrivit de medicamente pentru a-și ține sub control tulburarea bipolară. În cele din urmă, se pare că a găsit o oarecare stabilitate și liniște.

Dar când fac cunoștință cu vecinii de alături, acel calm începe să se erodeze. Hen zărește în biroul vecinului un obiect familiar, un trofeu sportiv identic cu unul care a dispărut din casa unui tânăr ucis cu doi ani în urmă. Hen știe asta fiindcă e fascinată de multă vreme de această crimă nerezolvată – o obsesie despre care nu mai vorbește, dar pe care nici nu o poate uita complet.

Ar putea fi vecinul ei, Matthew, un ucigaș? Sau este acesta începutul unui alt episod psihotic precum cel pe care l-a suferit în timpul facultății, când a devenit atât de obsedată să dovedească vinovăția unei colege încât a ajuns s-o atace?

Cu cât Hen îl observă mai cu atenție pe Matthew, cu atât mai mult i se confirmă bănuiala că plănuiește ceva cu adevărat terifiant. Totuși, nimeni nu o va crede. Apoi, într-o noapte, când se întâlnește cu Matthew într-o parcare întunecată, își dă seama că el știe că l-a urmărit, că e pe urmele lui. Și înțelege că acesta este începutul unui coșmar înfiorător din care s-ar putea să nu scape cu viață…

Ce spun criticii despre Cunoștință mortală

„În stilul care l-a consacrat, Swanson oferă indicii tentante și apoi le dezvăluie treptat printr-o serie de revelații șocante, lăsând cititorii confuzi, uimiți și dornici să ajungă mai repede la ultima pagină. Un thriller psihologic convingător, înfiorător și elegant.“ (Guardian)

„Peter Swanson narează această poveste terifiantă cu siguranța și economia de mijloace a unui maestru. Surprizele se succed cu inevitabilitate, până la dezvăluitea electrizantă din final.“ (Wall Street Journal)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.