Nu ratați titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 14 – 20 iunie 2021!
În săptămâna 14-20 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar titlurile: Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar de Virginia Vallejo, Mesaj de departe de Nicholas Sparks, 100 de bătălii din istoria românilor de Petre Otu, Îndrăgostită de domnul Bridgerton de Julia Quinn și Fete de treabă de Laurie Elizabeth Flynn.
Luni, 14 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar, scris de Virginia Vallejo
În iulie 2006, un avion al Agenţiei de Combatere a Drogurilor din SUA o scotea pe Virginia Vallejo din Columbia. Viaţa sa era în pericol pentru că acceptase să fie martorul-cheie în cele mai importante două procese penale din a doua jumătate a secolului XX din ţara sa: asasinarea unui candidat la preşedinţie şi asaltul asupra Palatului de Justiţie, ocazie cu care muriseră circa 100 de persoane, printre acestea magistraţi, forţe de ordine şi civili.
Cu 28 de ani mai devreme, Virginia Vallejo era prezentatoare de televiziune în Columbia şi model care apărea pe copertele principalelor reviste. În 1982, îl cunoştea pe Pablo Escobar, un misterios om politic de 33 de ani care, în realitate, manevra iţele unei lumi de o bogăţie inegalabilă, în care mare parte din fluxul continuu de bani provenind din traficul de cocaină se canaliza către proiecte caritabile şi campanii electorale ale unor candidaţi la preşedinţie aleşi pe placul lui.
Această carte este o pasionantă poveste de dragoste transformată într-o cronică a ororilor şi a ruşinii. În paginile sale este descrisă evoluţia uneia dintre minţile criminale cele mai sinistre ale timpului nostru. Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar este şi unica mărturisire intimă despre legendarul baron al drogurilor, plină de strălucire şi de spirit de supravieţuire, fără a fi lipsită de umor. Virginia Vallejo ne spune această poveste aşa cum nimeni altcineva nu ar fi putut-o face.
Marți, 15 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Mesaj de departe, noul roman semnat de Nicholas Sparks
Scumpa mea Catherine, îmi este dor de tine, draga mea, așa cum îmi este mereu, dar astăzi mi-e deosebit de greu pentru că oceanul mi-a cântat, mi-a cântat cântecul vieții noastre împreună…
Și așa începe povestea despre o femeie care nu mai credea în dragoste și un bărbat care a crezut că nu va mai iubi niciodată – până când s-au găsit.
Ce spun criticii despre Mesaj de departe
„Deosebit de emoționantă, scrisă frumos și extrem de romantică.“ (Booklist)
„Puneți de ceai sau turnați-vă un pahar de vin – ce vă face plăcere. Și pregătiți-vă pentru cea mai recentă carte a lui Nicholas Sparks… v-a mai pregătit o bijuterie.“ (Oakland Press)
„Sparks este în formă.“ (Atlanta Journal-Constitution)
„O poveste ce vă va însoți mereu.“ (Salisbury Post)
Miercuri, 16 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul 100 de bătălii din istoria românilor, scris de Petre Otu
Lucrarea de faţă propune o altă perspectivă a trecutului militar naţional din cele mai vechi timpuri până la al Doilea Război Mondial inclusiv, respectiv o selecţie a celor mai importante o sută de bătălii. Această modalitate a fost şi este destul de uzitată pe plan internaţional şi în istoriografia românească. Totuşi, ea reprezintă o premieră în istoriografia militară românească prin gradul de sinteză pe care îl presupune analiza celor mai importante bătălii.
Volumul analizează cele mai importante confruntări armate din istoria românească, începând cu prima atestare certă a capacităţilor războinice ale geţilor, respectiv campania la nordul Dunării a armatei macedonene (335 î.Hr.), condusă de Alexandru Macedon, şi terminând cu Operaţiunea Hron–Morava din aprilie–mai 1945. Desigur, orice selecţie implică, în mod necesar, un criteriu sau un set de criterii care să justifice opţiunile în favoarea unuia sau altuia dintre evenimentele militare de acest tip, pe care istoria le-a consemnat.
Autorii au luat în considerare importanţa bătăliei, materializată într-o serie de elemente cum ar fi: contextul desfăşurării şi beligeranţii implicaţi; efectivele angajate; noutăţile aduse în plan tehnologic sau sub raportul concepţiei şi execuţiei; consecinţele pe termen scurt sau mediu în plan politic şi militar; cantitatea şi calitatea izvoarelor istorice (criteriu valabil pentru epocile veche şi medie) și altele.
Joi, 17 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Îndrăgostită de domnul Bridgerton, al patrulea volum din seria „Bridgerton”de Julia Quinn
În ochii tuturor, Colin Bridgerton este cel mai fermecător bărbat din Londra. Penelope Featherington îl adoră în secret pe fratele celei mai bune prietene a ei de vreo… ei bine, cam dintotdeauna. După ce și-a petrecut aproape jumătate din viață urmărindu-l pe chipeșul Bridgerton din umbră, este convinsă că știe totul despre el ‒ până când îi descoperă întâmplător cel mai ascuns secret și ajunge să se întrebe dacă îl cunoaște cu adevărat sau doar a trăit cu această iluzie.
Colin Bridgerton s-a săturat să fie tratat ca un bărbat care nu are de oferit lumii altceva decât propriul farmec și zâmbetele cuceritoare, i-a ajuns până peste cap agitația creată în jurul celebrei doamne Whistledown, autoarea unei rubrici de bârfe care atrage de ani buni atenția înaltei societăți, și îl scoate din minți prezența lui aproape constantă în paginile renumitului ziar.
Citește și: Zece lucruri care ne plac la seria „Bridgerton”
Însă, odată întors în Londra după una dintre desele lui călătorii în străinătate, Colin descoperă că multe lucruri din viața lui nu mai sunt la fel ‒ și Penelope Featherington e în fruntea tuturor. Tânăra pe care o cunoaște de o mulțime de ani ajunge să îi bântuie visele. În clipa în care descoperă că Penelope are și ea secrete bine ascunse, ce riscă să tulbure toată lumea bună, Colin se vede nevoit să hotărască dacă ea reprezintă cea mai mare amenințare pentru el sau șansa la o fericire ca-n povești.
„Julia Quinn are o scriitură sprintenă și excelează când vine vorba de personaje memorabile.“ (Publishers Weekly)
Vineri, 18 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fete de treabă, scrisă de Laurie Elizabeth Flynn
Multe s-au schimbat în viața Ambrosiei Wellington de la absolvirea colegiului, și a muncit din greu ca să-și creeze o viață nouă. Însă când primește o invitație la reuniunea de zece ani, în care o persoană anonimă a scris: „Trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut în noaptea aceea“, Ambrosia constată că trecutul ei secret, precum și oamenii pe care credea că i-a lăsat în urmă n-au dispărut pentru totdeauna. Amb se gândește obsesiv la ceea ce a făcut și la cea împreună cu care a făcut totul: nonconformista Sloane Sullivan, Sully, fosta ei prietenă. Ajunsă la reuniune împotriva voinței sale, Amb își dă seama că nu poate evita confruntarea cu trecutul, indiferent ce manevre și stratageme încearcă să pună în practică.
Fete de treabă este un thriller psihologic despre nesiguranța tinerilor care își caută identitatea, despre alegerile nefericite, despre manipulare, vinovăție și răzbunare. Narațiunea, desfășurată pe două planuri temporale alternative, este încărcată de tensiune și mister. Este genul de roman în care ai vrea să intervii și să oprești personajele de la comiterea unor fapte ireparabile.
Ce spun criticii despre Fete de treabă
„În acest thriller alert, Laurie Flynn examinează cu inteligență cele mai întunecate aspecte ale prieteniei, ambiției și dinamicii sociale. Plin de răsturnări de situație neașteptate, Fete de treabă ne amintește că trecutul te prinde din urmă, iar secretele nu rămân îngropate pe vecie.“ (Megan Miranda)
„Întunecat, alambicat și teribil de acaparator, Fete de treabă explorează cruzimea fără seamăn a unor fete dintr-un idilic campus de colegiu. Acest thriller dinamic are un final paralizant, în contrast cu titlul înșelător.“ (Robyn Harding)