LiteraBlog O carte pe zi, 1 martie 2021: „Vânătoarea de vrăjitoare” de Max Seeck

O carte pe zi, 1 martie 2021: „Vânătoarea de vrăjitoare” de Max Seeck

Vânătoarea de vrăjitoare de Max Seeck este recomandarea zilei de luni, 1 martie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24. Apărută la Editura Litera, cartea are toate ingredientele unui roman captivant: sadism, schizofrenie și ocultism; seducție, umilință și brutalitate; fidelitate necondiționată și trădare șocantă.

Despre Vânătoarea de vrăjitoare de Max Seeck

Soția unui autor de bestselleruri este ucisă. Anchetatorii o găsesc așezată la masa din sufrageria reședinței luxoase a cuplului dintr-o suburbie a orașului Helsinki, îmbrăcată în rochie neagră de seară și cu un rânjet sinistru pe față.

La început, pare că un psihopat reconstituie cumplitele crime din trilogia Vânătoarea de vrăjitoare, scrisă de soțul victimei. Însă coordonatoarea investigației, Jessica Niemi, își dă curând seama că nu e vorba despre un singur ucigaș, ci, mai degrabă, despre zeci de persoane care cred într-o formă sinistră de vrăjitorie, îi cunosc fiecare mișcare și sunt întotdeauna cu un pas înaintea ei.

Când cadavrele încep să se adune, Jessica înțelege că asasinii nu se vor opri până nu vor obține ceea ce doresc. Iar când trecutul ei întunecat iese la iveală, ea știe că trebuie să lupte cu propriii demoni, chiar în timp ce încearcă cu disperare să-i prindă pe ucigași înainte ca aceștia să facă următoarea victimă.

CE SPUN CRITICII DESPRE CARTEA VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE,APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

„Un thriller consistent, intens, plin de suspans. Romanul lui Max Seeck este sumbru și cu o intrigă sinuoasă – momentele de revelație sunt de fiecare dată vii ca niște scene de film și cu impact uriaș. Seeck are capacitatea stranie de a produce dezvăluiri menite să accelereze pulsul cititorului, pe măsură ce acesta face conexiuni în același timp cu detectivul din carte. Măiestria lui de a menține ritmul, plănuirea atentă a intrigii și preferința pentru capitolele scurte, rapide – toate acestea se combină într-un thriller alert, puternic.“ (Booklist)

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.