LiteraBlog O carte pe zi: „Origini” de Lewis Dartnell

O carte pe zi: „Origini” de Lewis Dartnell

Origini de Lewis Dartnell este recomandarea zilei de vineri, 12 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Despre Origini, volum apărut la Editura Litera

Vreau să explorez modul în care am fost creați de Pământ. Fiecare dintre noi este făcut la propriu din pământ, ca orice altă formă de viață de pe planetă. Apa din corpul tău s-a revărsat odinioară din albia Nilului, s-a transformat în ploaie musonică și a căzut asupra Indiei, apoi a făcut vârtejuri în Pacific. Carbonul din moleculele celulelor tale a fost extras din atmosferă de plantele pe care le consumi.

Sarea din lacrimile și transpirația ta, calciul din oasele tale, fierul din sângele tău, toate provin din rocile din scoarța Pământului, iar sulful din moleculele proteice ale părului și mușchilor tăi s-a revărsat odată cu lava din vulcani. Pământul ne-a dăruit și materiile prime pe care le-am extras, le-am prelucrat și le-am transformat în uneltele și tehnologiile noastre, de la topoarele de mână din epoca pietrei la computerele de azi.

Despre Lewis Dartnell

Lewis Ryan Dartnell este autor, prezentator deprograme științifice la radioși la televiziune și profesor de științele comunicării la Universitatea Westminster. S-a născut în 1980 în Marea Britanie, dar și-a petrecut mare parte din copilărie în străinătate, însoțindu-și tatăl, care era inginer la BritishAirways. A obținut un masterat în biologie la Oxford și un doctorat în astrobiologie la University College, Londra. Dintre cărțile sale amintim Life in the Universe și Cunoașterea: cum poate fi reclădită civilizația după un cataclism (Humanitas, 2018).

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.