LiteraBlog O carte pe zi: „Soția diplomatului” de Pam Jenoff

O carte pe zi: „Soția diplomatului” de Pam Jenoff

Soția diplomatului, cel mai recent roman al scriitoarei Pam Jenoff este recomandarea zilei de luni, 17 mai 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Apărută la Editura Litera în colecția „Blue Moon”, Soția diplomatului este o poveste despre supraviețuire, iubire și eroism, care dovedește imensa putere și rezistență a femeilor. Continuare a acțiunii din romanul Iubita comandantului, volumul descrie o perioadă de mari tulburări și schimbări.

Cum am avut norocul să ajung aici, să fiu în viață, când atât de mulți alții nu mai sunt? Ar fi trebuit să mor… Dar iată-mă aici.

1945. Supraviețuitoare a brutalității unui lagăr de prizonieri nazist, Marta Nederman are șansa de a scăpa cu viață. În procesul ei de vindecare după traumele suferite, îl întâlnește pe Paul, un soldat american care îi dă speranța unui viitor mai fericit. Dar planurile lor de a se întâlni la Londra sunt distruse când avionul lui Paul se prăbușește.

Citește și: O carte pe zi: „Povestea unui orfan” de Pam Jenoff

Îndurerată și însărcinată, Marta se căsătorește cu Simon, un diplomat britanic care are grijă de ea, și întrezărește bucuria pe care o pot aduce o casă și o familie. Dar fericirea ei este amenințată când află că un spion comunist a infiltrat serviciile de informații britanice și că singura persoană care poate scoate la lumină trădătorul este legată de trecutul ei.

Citește un fragment în avanpremieră din romanul „Iubita comandantului”, o poveste captivantă despre oameni prinși în situații imposibile

Ce spun criticii despre Soția diplomatului

„Fanii romanelor istorice se vor bucura de o carte frumoasă.“ (Publishers Weekly)

„… bine construit, nu-l poți lăsa din mână.“ (Birmingham Jewish Weekly)

„… poveste intensă și profundă despre loialitate, datorie și trădare.“ (Good Book Guide)

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.