LiteraBlog O carte pe zi: „Cartea pierdută a vrăjtoarelor” de Deborah Harkness

O carte pe zi: „Cartea pierdută a vrăjtoarelor” de Deborah Harkness

Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness este recomandarea zilei de joi, 24 iunie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Un manuscris blestemat aprinde o iubire interzisă. În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic – Ashmole 782 – aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul.

Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic. Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor.

O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.

Ce spun criticii despre Cartea pierdută a vrăjitoarelor

„O fantezie pentru adulți plină de imaginație, cu toată magia din Harry Potter sau Amurg… O poveste irezistibilă despre vrăjitorie, știință și o iubire imposibilă.“ (People)

„Un roman plin de detalii istorice strălucitoare și o eroină inteligentă și credibilă pe măsură… Harkness scrie cu entuziasm despre această lume magică.“ (Entertainment Weekly)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.