LiteraBlog O carte pe zi: „Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot” de Marianne Cronin

O carte pe zi: „Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot” de Marianne Cronin

Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot de Marianne Cronin este recomandarea zilei de marți, 30 martie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24. Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea spune povestea unei prietenii neașteptate.

DESPRE CEI O SUTĂ DE ANI AI LUI LENNI ȘI MARGOT

Viața e scurtă. Nimeni nu este mai conștient de acest lucru decât Lenni, care, deși nu are decât 17 ani, trăiește în salonul pentru bolnavii în stadiu terminal. Fata va afla însă în curând că nu contează doar ce faci cu viața ta, ci și cu cine o împarți.

Ignorând sfatul doctorilor, Lenni se înscrie la un curs de arte frumoase, unde se împrietenește cu o altă pacientă, Margot, care este un spirit rebel, deși are 83 de ani. Între cele două se formează în scurt timp o legatură strânsă, atunci când își dau seama că au, împreuna, 100 de ani.

Au un centenar de sărbătorit, așa că Lenni și Margot se hotărăsc să-și picteze poveștile de viață: despre maturizare și cum să-ți păstrezi spiritul tânăr, despre veselie și cum să accepți bunătatea celor din jur, despre pierderea iubirii și găsirea persoanei care este totul pentru tine.

Pe măsură ce prietenia lor devine mai profundă, un lucru se arată clar: Lenni și Margot nu și-au spus încă ultimul cuvânt.

CE SPUN CRITICII DESPRE CEI O SUTĂ DE ANI AI LUI LENNI ȘI MARGOT

„Un roman scris frumos, cu grație și inteligență. Plin de înțelepciune și de bunătate. Exact genul de poveste pe care o ador.” (Joanna Cannon)

„Amuzantă și sarcastică, înțeleaptă și caldă, o carte despre o prietenie extraordinară care pune laolaltă viețile celor două personaje într-o poveste de neuitat. Mi-a plăcut la nebunie.” (Jess Kidd)

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.