LiteraBlog O carte pe zi: „Crăiasa zăpezii” de Hans Christian Andersen

O carte pe zi: „Crăiasa zăpezii” de Hans Christian Andersen

Crăiasa zăpezii de Hans Christian Andersen este recomandarea zilei de vineri, 24 decembrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Hans Christian Andersen s-a născut pe 2 aprilie 1805 la Odense, în Danemarca. A fost scriitor și poet, celebru mai ales pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute se numără: Crăiasa zăpezii, Mica sirenă, Hainele cele noi ale împăratului, Prințesa și bobul de mazăre, Soldatul de plumb, Fetița cu chibrituri, Florile micuței Ida, Rățușca cea urâtă.

Puține opere din istoria literaturii au avut un impact atât de profund precum Crăiaza zăpezii. Este un basm care a cucerit inimile tinerilor cititori aproape de două secole.

„Această carte este cea mai frumoasă ediție a basmului „Crăiasa zăpezii” pe care am văzut-o! Ilustrațiile nu numai că sunt superbe, dar ajută la crearea atmosferei potrivite pentru lectura poveștii! (Amazon Review)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.