O carte pe zi: „Cum gândește lumea. O istorie globală a filosofiei” de Julian Baggini
Cum gândește lumea. O istorie globală a filosofiei de Julian Baggini este recomandarea zilei de vineri, 30 aprilie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24. Apărută la Editura Litera în colecția Iq230, cartea își propune să extindă înțelegerea noastră occidentală privind gândirea filosofică, explorând forme și tipare de gândire din Japonia, India, China și lumea arabă, precum și tradiții orale mai puțin cunoscute ale nativilor din Africa și Australia.
Oferind o privire profundă asupra modului în care funcționează diferite regiuni și asupra asemănărilor și deosebirilor dintre ele, Baggini dovedește că a ști mai multe despre cum gândesc ceilalți este primul pas către o mai bună înțelegere a propriei persoane.
Ce spun criticii despre acest volum
„Informează, schimbă perspective și lărgește orizonturi – un tur superb prin filosofiile lumii cu un ghid erudit și prietenos.“ (Sarah Bakewell)
„Îndrăzneață, fascinantă“ (Financial Times)
„Conștiința de sine, acuratețea și disponibilitatea de a asculta și de a învăța ale lui Baggini se îndepărtează de miopia parohială și se apropie de un dialog productiv.“ (Guardian)
Despre Julian Baggini
Julian Baggini (n. 1968) este filosof britanic și ziarist. A scris peste 20 de cărți despre filosofie, pentru un public larg. Este cofondator al The Philosophers’ Magazine. A scris și cărți despre ateism, secularism și natura identității naționale. Printre cărțile lui Julian Baggini se numără Freedom Regained, The Virtues of the Table, The Ego Trick, Do They Think You’re Stupid?, Welcome to Everytown, What’s It All About și bestsellerul The Pig that Wants to be Eaten. Este director academic la Royal Institute of Philosophy și a colaborat, printre altele, la Guardian, TLS, Financial Times și Prospect și la reviste, publicații academice și instituții de cercetare. Site-ul său este microphilosophy.net.