LiteraBlog ­­­O carte pe zi: „Curajul de a fi fericit” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

­­­O carte pe zi: „Curajul de a fi fericit” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Curajul de a fi fericit de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga este recomandarea zilei de miercuri, 17 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Despre Curajul de a fi fericit, volum apărut la Editura Litera

Ce înseamnă fericirea pentru ființa umană? Care este, în concepția lui Adler, cea mai importantă alegere pe care trebuie s-o faci în viață? Cartea de față prezintă o perspectivă profundă despre cum să-ți trăiești viața cu mai mult curaj și cum să-ți găsești fericirea de-a lungul acestei călătorii.

La fel ca în Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, și aici este vorba de un dialog socratic între un filosof și un tânăr. Tânărul pune la îndoială faptul că și-ar putea îmbunătăți cu adevărat viața doar schimbându-și modul de gândire.

Filosoful este de părere că secretul unei vieți fericite și împlinite poate fi regăsit în ideile lui Alfred Adler și explică esența psihologiei adleriene, o psihologie a curajului, prezentând toate etapele mentale necesare pentru a realiza acest lucru și schimbările pe care aceasta le poate aduce modului în care ne trăim viața.

Ce spun criticii despre Curajul de a fi fericit¸volum vândut în 1,5 milioane de exemplare

„Ideile prezentate în cărțile lui Ichiro Kishimi și Fumitake Koga te vor face cu siguranță să te gândești de două ori la cauza reală a problemelor emoționale din viața ta!” (Mail on Sunday)

Despre Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Ichiro Kishimi s-a născut la Kyoto, unde încă locuiește, în anul 1956. Încă din liceu și-a dorit să devină filosof. După 1989, pe când studia filosofia clasică occidentală, cu accent pe scrierile lui Platon, a început să studieze lucrările de psihologie ale lui Adler; acum scrie și susține conferințe pe acest subiect și le oferă consiliere tinerilor în clinicile psihiatrice, în calitate de consilier acreditat și consultant în cadrul Societății Japoneze de Psihologie Adleriană. A tradus în japoneză mai multe dintre lucrările lui Alfred Adler, printre care Sensul vieții și Caracterul nevrotic, și este autorul volumului Introducere în psihologia adleriană, pe lângă numeroase alte cărți.

Fumitake Koga, scriitor profesionist și autor deținător al mai multor premii prestigioase, s-a născut în 1973. A publicat numeroase lucrări de non-ficțiune foarte apreciate de către cititori. A descoperit psihologia adleriană înainte să împlinească 30 de ani și a fost profund impresionat de modul în care aceasta sfidează ideile convenționale despre înțelepciune. Ulterior, Koga l-a vizitat în numeroase rânduri pe Ichiro Kishimi în Kyoto, aflând de la acesta informații esențiale legate de psihologia lui Adler, pe care le-a notat sub formă de dialoguri socratice, metoda clasică din filosofia greacă folosită în această carte.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.