LiteraBlog O carte pe zi: „Cuvinte nerostite” de Kelly Rimmer

O carte pe zi: „Cuvinte nerostite” de Kelly Rimmer

Cuvinte nerostite de Kelly Rimmer este recomandarea zilei de joi, 16 decembrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Cartea ne dezvăluie dezastrul care cuprinde lumea atunci când adevărul este redus la tăcere, astfel că ne poate lua o viață întreagă să ne regăsim vocea și să învățăm să avem încredere în ea.

Este anul 1942, iar Europa continuă să se afle în ghearele implacabile ale războiului. Chiar dincolo de corturile taberei de refugiați ruși unde trăiește, o tânără își rostește jurămintele de nuntă. Este o decizie care îi va schimba destinul… și este o minciună care va rămâne îngropată până în secolul următor.

Citește un fragment în avanpremieră din „Ultimul mesaj” de Laura Dave

Încă de când avea nouă ani, Alina Dziak știa că se va căsători cu cel mai bun prieten al ei, Tomasz. Acum, la cincisprezece ani și logodită, Alina nu este îngrijorată de rapoartele despre soldații naziști de la granița poloneză, dar, încetul cu încetul, nedreptate după nedreptate brutală, ocupația nazistă se instalează, iar micul sat al Alinei și locuitorii acestuia sunt divizați de frică și de ură, iar Tomasz dispare. Dacă Alina obișnuia să măsoare timpul între vizitele iubitului ei, acum măsoară spațiile dintre speranță și disperare, așteptând vești de la Tomasz și evitând atenția soldaților care patrulează la ferma părinților ei. Pentru moment, chiar și tăcerea asurzitoare este preferabilă durerii.

Citește un fragment în avanpremieră din „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

Pendulând între Polonia ocupată de naziști și ritmul frenetic al vieții moderne, Kelly Rimmer creează o narațiune emoționantă și elegantă. Cuvinte nerostite ne dezvăluie dezastrul care cuprinde lumea atunci când adevărul este redus la tăcere… și faptul că ne poate lua o viață întreagă să ne regăsim vocea și să învățăm să avem încredere în ea.

Fanii cărților Privighetoarea și Când înflorește liliacul vor adora Cuvinte nerostite.” (Pam Jenoff, autoarea romanului Povestea unui orfan)

Despre Kelly Rimmer

Kelly Rimmer este autoare de cărți de  ficțiune contemporană și istorică, ajunse  bestselleruri pe listele New York Times,  Wall Street Journal sau USA Today. Printre  acestea se numără The Secret Daughter,  Cuvinte nerostite și The Truths I Never Told You. Kelly locuiește în Australia rurală cu familia ei și cu o întreagă menajerie care nu ascultă de nimeni. Romanele ei au fost traduse în peste 20 de limbi.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.