LiteraBlog O carte pe zi: „Furtuna dinaintea liniștii” de George Friedman

O carte pe zi: „Furtuna dinaintea liniștii” de George Friedman

Furtuna dinaintea liniștii de George Friedman este recomandarea de luni, 15 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Despre Furtuna dinaintea liniștii, volum apărut la Editura Litera

Maestru al geopoliticii și unul dintre cel mai bine vânduți autori în topurile New York Times, George Friedman se concentrează asupra Statelor Unite,prezicând modul în care anii 2020 vor aduce o reorganizare dramaticăși o remodelare a guvernului, a politicii externe, a economiei și aculturii SUA.

În cea mai recentă carte a sa, George Friedman își îndreaptă atenția către viitorul Statelor Unite. Examinând ciclurile clare prin care SUA s-au dezvoltat, s-au maturizat și s-au consolidat, Friedman analizează următorii ani și următoarele decenii cu o capacitate fascinantă de previziune a detaliilor.

Istoria americană trebuie privită în cicluri – un „ciclu instituțional“ de 80 de ani care a definit în diferite perioade națiunea (repetat de trei ori: Războiul de Independență/fondarea, Războiul Civil și al Doilea Război Mondial) și un „ciclu socio-economic“ de 50 de ani, care a cunoscut formarea claselor industriale, creșterea natalității și a claselor de mijloc. Aceste două cicluri majore își vor încheia evoluția spre sfârșitul anilor 2020 – o perioadă în care multe dintre premisele societății americane așa cum este ea acum se vor schimba. Statele Unite vor trebui să îndure tulburări și posibile conflicte, dar care vor rezulta până la urmă într-o rezistență crescută, în stabilitate și putere.

Plină de analize cuceritoare prin forța evocatoare a detaliilor, cartea lui Friedman ne poartă într-o adevărată călătorie în timp către un viitor provocator și palpitant.

Ce spun criticii despre Furtuna dinaintea liniștii

„Așteptați-vă la ceva neașteptat… Vede viitorul fără ajutorul unui glob de cristal.” (Newsweek)

„O lectură obligatorie.” (The Washington Times)

„Friedman… are capacitatea neobișnuită de a vedea evenimentele nu doar prin ochii liderilor americani, ci și prin ochii liderilor străini.” (New York Observer)

Despre George Friedman

George Friedman este fondator și președinte al companiei Geopolitical Futures, specializată în previziuni geopolitice. Anterior a fost președintele Stratfor, companie privată de inteligență globală, pe care a fondat‑o în 1996. Friedman este autorul a șase cărți, printre care bestsellerurile New York Times Următorul deceniu (Editura Litera, 2011), Puncte de presiune. Despre viitoarea criză din Europa (Editura Litera, 2016) și Următorii 100 de ani (Editura Litera, 2012). Este și consilierul principal al Corporației Gallup. Locuiește în Austin, Texas.

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.