LiteraBlog O carte pe zi: „Heaven” de Mieko Kawakami

O carte pe zi: „Heaven” de Mieko Kawakami

Heaven, de Mieko Kawakami, este recomandarea zilei de sâmbătă, 02 aprilie 2022, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

În Heaven, un băiat de paisprezece ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauză că are un defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este colega lui, Kojima, supusă și ea unor tratamente similare din partea propriilor călăi.

Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au ne­voie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?

Scris cu o mână sigură, dar și cu multă tandrețe, plin de observații fine, intim și multistratificat, acest roman de o simplitate profundă este încă o dovadă uimitoare a talentului de necontes­tat al lui Mieko Kawakami, una dintre cele mai importante voci ale literaturii contemporane.

CE SPUN CRITICII DESPRE HEAVEN

Cu o fină profunzime psihologică, uimitoare sensibilitate și o înțelegere plină de compasiune, Kawakami îl poartă hotărâtă pe cititor în explorarea abisului unui comportament greșit, dezumanizant.“ (Publishers Weekly)

Autoarea romanului «Povești de vară» abordează un alt subiect rareori atins în literatură și îl disecă cu o intensitate crudă și elocventă… Un clasic neașteptat.“ (Kirkus Reviews)

Scurt, dar plin de forță… Până la finalul romanului, cititorul va fi atât de captivat de detaliile viscerale și de complexitatea psihologică, încât, atunci când se va produce răsturnarea de situație, impactul acesteia va avea o forță tulburătoare și neașteptată.“ (Financial Times)

Autentică și vie… narațiunea sensibilă și sugestivă a lui Kawakami o face remarcată ca un incredibil talent literar.“ (Booklist)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.