LiteraBlog O carte pe zi: „Lacul lebedelor” din seria pentru copii „Povești muzicale”

O carte pe zi: „Lacul lebedelor” din seria pentru copii „Povești muzicale”

Seria pentru copii „Povești muzicale” este recomandarea zilei de vineri, 29 octombrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Această serie aduce la viață muzica clasică, prin intermediul poveștilor superb ilustrate ale operelor clasice cunoscute: Lacul lebedelor și Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Anotimpurile de Antonio Vivaldi, Carnavalul animalelor de Camille Saint-Saens.

Despre Lacul lebedelor

Descoperă fermecătoarea magie a Lacului lebedelor! Va reuși oare vreodată prințesa Odette să scape de blestemul care a transformat-o în lebădă? Lasă-te vrăjit de lebedele care dansează pe suprafața apei și urmărește-o pe Odette luptând cu vrăjitorul cel rău pentru a-și recăpăta libertatea.

Apasă nota muzicală de pe fiecare pagină și ascultă cum povestea prinde viață în acordurile muzicii din baletul Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, apoi ascultă din nou toate fragmentele, la finalul cărții.

Despre Carnavalul animalelor

Bun-venit la carnavalul animalelor! Într-o zi, doi frați descoperă în spatele rafturilor bibliotecii o ușă spre un tărâm magic, unde toate animalele vorbesc, cântă și dansează. Privește marșul regal al leului, admiră eleganța lebedei și urmărește parada elefanților uriași!

Apasă nota muzicală de pe fiecare pagină și ascultă cum povestea prinde viață în acordurile suitei muzicale Carnavalul animalelor de Camille Saint-Saëns, apoi ascultă din nou toate fragmentele, la finalul cărții.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.