LiteraBlog O carte pe zi: „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, lucrare coordonată de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan

O carte pe zi: „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, lucrare coordonată de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan

Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova , lucrare realizată de un colectiv de 12 autori, sub îndrumarea lui Ioan Aurel-Pop și Ioan Bolovan, este recomandarea zilei de vineri, 26 martie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

„Aceasta este o istorie a unui singur popor, dar și o istorie reunită a românilor din cele două state românești de azi, state care, din păcate, nu-i adăpostesc nici ele pe toți românii. Această carte de istorie este însă menită să învingă uitarea și să conducă la frângerea risipirii noastre. Să ne amintim mereu că „Hora Unirii“ a scris-o moldoveanul Vasile Alecsandri și să încercăm să ne cuprindem cu toții „de acel farmec sfânt“ al iubirii de popor și de țară, de țara noastră, care, oriunde ar fi ea, se numește „Țara Românească“. Până o vom avea din nou întreagă pe hartă, se cuvine să o purtăm în suflete, și astfel nimic nu va fi pierdut”, spune autorul despre Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova.

DESPRE IOAN-AUREL POP

Ioan-Aurel Pop este președinte al Academiei Române, profesor și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, autor și coautor a peste 70 de cărți, tratate și manuale și a peste 500 de studii și articole. Este Doctor Honoris Causa a 10 universități din țară și din străinătate și membru al unor academii și societăți savante străine. A fost Visiting Professor al unor universități din SUA, Italia, Franța, Ungaria și Austria.

Despre Ioan Bolovan

Ioan Bolovan este istoric român, profesor universitar și prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca între 2012-2020, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și membru corespondent al Academiei Române.

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.