LiteraBlog O carte pe zi: „Mici focuri pretutindeni” de Celeste Ng

O carte pe zi: „Mici focuri pretutindeni” de Celeste Ng

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng este recomandarea zilei de luni, 14 iunie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

În Shaker Heights, o suburbie liniştită din Cleveland, totul este planificat – de la culoarea caselor până la vieţile oamenilor. Şi nimeni nu întruchipează mai mult spiritul oraşului decât Elena Richardson, al cărei principiu călăuzitor este să respecte regulile. Atunci când Mia Warren – o artistă enigmatică şi mamă singură – ajunge în oraş cu fiica ei adolescentă, Pearl, şi închiriază o casă de la familia Richardson, Mia şi Pearl devin mai mult decât chiriaşe: toţi cei patru copii Richardson sunt atraşi de perechea mamă–fiică. Dar Mia are un trecut misterios şi o lipsă de respect faţă de reguli care ameninţă să distrugă această comunitate ordonată.

Când prietenii apropiaţi ai familiei Richardson încearcă să adopte o fetiţă de origine chineză, se dezlănţuie o bătălie pentru custodie care împarte în mod dramatic oraşul, Mia şi Elena aflându-se în tabere opuse. Însă Elena este hotărâtă să descopere secretele din trecutul Miei, iar obsesia ei va avea urmări devastatoare…

Mici focuri pretutindeni explorează povara secretelor, natura artei şi a identităţii, atracţia irezistibilă a maternităţii şi falsa credinţă că respectarea regulilor poate preveni dezastrul.

Ce spun criticii despre Mici focuri pretutindeni

„Am citit Mici focuri pretutindeni dintr-o suflare.“ (Jodi Picoult)

„Spiritual, serios şi sensibil. Un roman minunat.“ (Paula Hawkins)

„Mi-a plăcut la nebunie Mici focuri pretutindeni. E poate romanul meu preferat dintre cele pe care le-am citit anul acesta.“ (John Green)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.