LiteraBlog O carte pe zi: „Minciuni mortale” de Harriet Tyce

O carte pe zi: „Minciuni mortale” de Harriet Tyce

Minciuni mortale de Harriet Tyce este recomandarea zilei de vineri, 17 septembrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24. Cartea spune povestea lui Sadie, o femei care se întoarce la Londra împreună cu fiica ei, Robin, după mai bine de zece ani. Va trebui să locuiască în sinistra casă a copilăriei, să-și dea fiica la școala exclusivistă care nu-i trezește amintiri plăcute și să-și reia activitatea de avocat.

La școală, sunt întâmpinate cu ostilitate, iar eliberarea pe neașteptate a unui loc pentru Robin are în spate o poveste sumbră și neclară. Primul dosar penal la care Sadie urmează să lucreze o tulbură sub aspectul adevărului și al moralității. Pe măsură ce lucrurile încep să se aranjeze la suprafață, când Sadie și Robin simt că au ajuns pe linia de plutire, zvonuri, semne și sentimente ciudate ies la iveală, iar neliniștea crește până la teroare.

Nimic nu este ceea ce pare a fi. Totul este construit pe un eșafodaj de minciuni. După un regal de șocuri și întorsături de situație, Harriet Tyce reușește să păstreze surpriza până la final.

Citește un fragment în avanpremieră din „Minciuni mortale”, al doilea thriller al scriitoarei Harriet Tyce

 Ce spun criticii despre Minciuni mortale

„O carte captivantă, plină de răsturnări de situație, de la autoarea romanului Portocala sângerie.“ (Sarah Pinborough, autoarea bestsellerului Prin ochii ei)

Am citit Minciuni mortale în două zile, neștiind cum să dau paginile mai repede. Este densă și alertă, sentimentul că ceva nu e în regulă crește înfiorător; scrisă desăvârșit, cu un final absolut șocant.“ (Lisa Jewell, autoarea bestsellerului O viață regăsită)

„Mi-a plăcut enorm Portocala sângerie, așa că abia am așteptat să pun mâna pe Minciuni mortale. Este o revenire triumfală, fiecare rând este incitant, bine scrisă, dă dependență, la fel ca cea dinainte.“ (Sara Collins)

„O lectură alertă, cu o răsturnare de situație pe care o vei citi încă o dată, pentru că nu-ți va veni să crezi că nu ți-ai dat seama.“ (John Marrs)

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.