LiteraBlog O carte pe zi: „Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden” de Simon Sebag Montefiore

O carte pe zi: „Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden” de Simon Sebag Montefiore

Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden de Simon Sebag Montefiore este recomandarea zilei de marți, 7 septembrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Monștri este o cronică a celor mai detestate personaje din istoria lumii, prezentate cronologic, din vremurile biblice pâna în cele moderne. Lista cuprinde peste 100 de nume – conducători de stat, despoți însetați de sânge sau criminali în serie – de la Caligula și Ivan cel Groaznic la Elena și Nicolae Ceaușescu, supranumiți „soții Macbeth“. Autorul readuce în atenția noastra și fapte mai puțin cunoscute, cum ar fi masacrele cruciaților sau genocidul armenilor din secolul trecut.

Dedicată victimelor acestor monștri, cartea ne aduce aminte că răul se poate transforma oricând în banalitate. Aflând mai multe despre aceste personaje malefice și crimele lor, putem evita greșelile trecutului.

Ce spun criticii despre Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden

O lectură obligatorie.” (The Times)

Completă, șocantă și extrem de convingătoare.” (Daily Express)

Antrenantă și instructivă. Plină de detalii neobișnuite și fascinante.” (Sunday Telegraph)

Ne alimentează fascinația îngrozitaă de răul absolut.” (The Guardian)

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.