LiteraBlog O carte pe zi: „O istorie a lumii… cu femeile în prim-plan” Kerstin Lücker și Ute Daenschel

O carte pe zi: „O istorie a lumii… cu femeile în prim-plan” Kerstin Lücker și Ute Daenschel

O istorie a lumiicu femeile în prim-plan de Kerstin Lücker și Ute Daenschel este recomandarea zilei de vineri, 13 august 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Odată ca niciodată, istoria a fost scrisă de bărbați, pentru bărbați scrisorile lor erau distruse, poveștile lor – ignorate. Până acum. Aceasta este povestea femeilor care au mers la război, a femeilor care au oprit conflictele armate și a femeilor care au rămas acasă. Conducătoarele. Luptătoarele. Activistele. Scriitoarele.

Aceasta este povestea lui Wu Zetian, care, ca „împărat chinez”, a ajutat la răspândirea budismului în China. Aceasta este povestea fiicelor puternice ale lui Genghis Han, care au condus imperiul în numele lui. Aceasta este povestea Christinei de Pizan, una dintre primele scriitoare feministe. Aceasta este povestea Victoriei Woodhull, care a candidat la președinție înainte de a avea drept de vot.

Aceasta este istoria lumii… cu femeile în prim-plan!

CE SPUN CRITICII DESPRE O ISTORIE A LUMII CU FEMEI ÎN PRIM-PLAN DE KERSTIN LÜCKER ȘI UTE DAENSCHEL

„Deschide o dezbatere importantă. Ne dezvăluie ceea ce a fost adesea uitat: că, în fiecare țară și în fiecare epocă, viața și activitatea femeilor au jucat un rol important în istorie.“ (Die Zeit)

„Ute Daenschel și Kerstin Lücker aduc lucruri parțial necunoscute în lumina bine meritată.“ (Deutschlandfunk Kultur)

„Plină de informații nu doar pentru cititorii mai tineri, ci și pentru cititorii mai în vârstă și pentru cititorii bărbați care își pot împrospăta cunoștințele deja prăfuite din timpul școlii.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

DESPRE KERSTIN LÜCKER ȘI UTE DAENSCHEL

Kerstin Lücker și Ute Daenschel s-au întâlnit în timp ce își pregăteau doctoratul la Berlin, unde au lucrat împreună zi de zi, adesea făcând schimb de eseuri. Totul a mers atât de bine încât au hotărât să scrie o carte și astfel a luat naștere O istorie a lumii… cu femeile în prim-plan.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.