LiteraBlog O carte pe zi: „O plimbare prin palat” de Naghib Mahfouz

O carte pe zi: „O plimbare prin palat” de Naghib Mahfouz

O plimbare prin palat de Naghib Mahfouz este recomandarea zilei de vineri, 9 iulie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Primul Război Mondial nu s-a sfârșit așa cum și-ar fi dorit egiptenii. Turcii, frații lor de religie, nu au ieșit învingători; eroul lor național, khedivul Abbas Hilmi, este îndepărtat de la tron, iar țara rămâne sub protectoratul britanic. În peisajul dominat de Islam al societății egiptene, negustorul Ahmad Abd el-Gawad este, pentru cei din familia lui, Stăpânul: mohorât, sever, adesea violent și neîndurător.

Pentru cei din societate însă, are un cu totul alt chip: este spiritual, petrecăreț și un mare cuceritor. Pentru el, dragostea cunoaște doar extremele – fie patima trupească pentru femeile libertine din oraș, fie venerația sobră pentru evlavioasa lui soție. O plimbare prin palat este primul roman dintr-o trilogie care urmărește viața unei familii integrată în evoluția, timp de trei decenii și jumătate, a orașului Cairo.

Ce spun criticii despre O plimbare prin palat

Tot mediul pe care este construit romanul, străduțele, casele, palatele și moscheile, bestiarul uman care le populează, totul este la fel de viu ca pe străzile Londrei din proza lui Dickens.” (Newsweek)

Un roman luminos… Magia și misterul unui Egipt adus la scară umană.” (The New York Times Book Review)

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.