LiteraBlog O carte pe zi: „Oricine poate avea o relație fericită” de Stefanie Stahl

O carte pe zi: „Oricine poate avea o relație fericită” de Stefanie Stahl

Oricine poate avea o relație fericită de Stefanie Stahl este recomandarea zilei de miercuri, 23 iunie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Care e rețeta unei relații fericite? Răspunsul e surprinzător de simplu: echilibrul dintre atașamentul de celălalt și independența personală. Întreaga viață și toate relațiile noastre se bazează pe căutarea acestei armonii între nevoia de legături umane și autonomie. Într-o relație, trebuie să renunțăm la o parte din libertatea personală; pentru a fi independenți, trebuie să renunțăm la o parte din relație.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Stefanie Stahl, autoarea celebrei cărți „Vindecarea copilului interior”, vândută în peste un milion de exemplare

Pentru mulți oameni, totuși, echilibrul acesta nu există: sunt fie prea implicați, fie prea detașați. Odată ce înțelegem mecanismele care strică sau împiedică acest echilibru și ne dăm seama cum să-l atingem sau să-l restabilim, nu va mai fi nevoie să sperăm, de exemplu, că partenerul nostru se va schimba sau că bărbatul ori femeia ideală va apărea din senin la ușa noastră. Vom crea o relație în care doi oameni sunt pe picior de egalitate și simt că au aceleași valori.

Citește și: O carte pe zi: „Vindecarea copilului interior”, bestseller vândut în peste un milion de exemplare

Cu stilul ei clar și convingător, cu o abordare practică și cu ajutorul indispensabil al „copilului nostru interior”, Stefanie Stahl ne învață să identificăm strategiile defensive pe care le-am învățat de-a lungul anilor și ne prezintă tehnici prin care putem să renunțăm la tiparele comportamentale disfuncționale, nocive pentru o relație fericită. Oricine e capabil să recunoască relațiile care nu au șanse de succes și să trăiască o relație împlinită și de durată.

„Clară, intuitivă și plină de sensibilitate.” (Publishers Weekly)

DESPRE STEFANIE STAHL

Stefanie Stahl este licențiată în psihologie și lucrează ca psihoterapeut în orașul Trier din Germania. Susține seminare pe teme precum atașamentul anxios și stima de sine.

Este solicitată adesea de media să-și exprime punctul de vedere în calitate de expertă în psihoterapie. Alte informații, precum și meditații audio create de Stefanie Stahl găsiți la adresa www.stefaniestahl.de.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.