LiteraBlog O carte pe zi: „Privighetoarea” de Kristin Hannah

O carte pe zi: „Privighetoarea” de Kristin Hannah

Privighetoarea de Kristin Hannah este recomandarea zilei de marți, 4 mai 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, care pleacă pe front. Deși Vianne nu crede că naziștii vor invada Franța, soldații germani își fac curând apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați.

Citește și: Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, iar ea și fiica sa nu au decât două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită, pândită de pericole la fiecare colț, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Citește și: Bestsellerul săptămânii: „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. În timp ce mii de parizieni se retrag din capitală, traversând ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a privi în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

CE SPUN CRITICII DESPRE PRIVIGHETOAREA, ROMAN APĂRUT LA EDITURA LITERA

„Mi-a plăcut nespus Privighetoarea de Kristin Hannah, o scriitoa­re americană deosebit de talentată; personaje bine conturate, in­trigă excepțională, emoții extraordinare – cine își poate dori mai mult de la un roman?“  (Isabel Allende)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.