LiteraBlog O carte pe zi: „Scurtă istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole” de Andrew Knoll

O carte pe zi: „Scurtă istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole” de Andrew Knoll

Scurtă istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole, de Andrew Knoll, este recomandarea zilei de sâmbătă, 02 aprilie 2022, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Sunt șanse ca locul în care te afli acum să fi fost cândva străbătut de o mare de lavă tulbure, zdrobit de o masă de gheață, zdruncinat de un meteorit căzut în apropiere sau poate acoperit de gaze toxice, îngropat sub ocean sau sub vârful unui lanț muntos ori cutreierat de monștri fioroși.

Povestea planetei noastre și a organismelor răspândite la suprafața ei este mult mai spectaculoasă decât orice film de la Hollywood, plină de suficiente răsturnări de situație încât să concureze cu un thriller de succes. Însă abia recent am început să transformăm întregul mister într-o poveste coerentă. Bazându-se pe decenii de cercetare de teren și pe informații științifice de ultimă oră, renumitul geolog Andrew H. Knoll ne oferă o biografie riguroasă, însă accesibilă a Pământului, consemnând minunata istorie de 4,6 miliarde de ani a planetei noastre. Punând schimbările climatice din secolul XXI într-un context amplu, Scurtă istorie a Pământului oferă o perspectivă indispensabilă asupra punctului în care ne aflăm și spre care ne îndreptăm.

Conține ilustrații originale care prezintă istoria Pământului și aproape 50 de imagini (hărți, tabele, fotografii și grafice).

CE SPUN CRITICII DESPRE SCURTĂ ISTORIE A PĂMÂNTULUI

Acoperă istoria planetei noastre de la primele formațiuni până în prezent într-un mod succint și bine scris. (Forbes)

O prezentare concisă și iscusită a istoriei Pământului… O introducere specializată în istoria tuturor lucrurilor.“ (Kirkus Reviews)

O cronică superbă a formării și începuturilor planetei noastre, a interacțiunilor poate neașteptate, dar fascinante care au creat viața diversă și abundentă și extincțiile în masă. Knoll prezintă cu îndemânare condițiile de mediu extreme, violența și fragilitatea care marchează ciclurile și evoluția Pământului.“ (Booklist)

Un tip de carte de care este nevoie în acest moment… Knoll pune cap la cap date din diverse domenii pentru a spune povestea planetei noastre clar și accesibil.“ (Scientific Inquirer)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.