LiteraBlog O carte pe zi: „Vieți furate” de Jean Korelitz

O carte pe zi: „Vieți furate” de Jean Korelitz

Vieți furate de Jean Korelitz este recomandarea zilei de vineri, 14 ianuarie 2022, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Jacob Finch Bonner a fost cândva un tânăr romancier promițător, cu o primă carte respectabilă. Astăzi, predă un curs obscur de scriere creativă și nu a mai scris și publicat nimic acceptabil de ani întregi. Într-o zi, Evan Parker, cel mai arogant dintre studenții lui, declară că nu are nevoie de ajutor pentru viitorul său roman întrucât are o poveste atât de bună încât, oricât de slab ar fi scrisă, succesul este absolut garantat. Jake este convins că are de-a face cu un simplu diletant narcisist. Apoi Parker îi destăinuie povestea…

Dar când află că fostul său student a murit, din câte se pare fără a-și fi terminat cartea, Jake procedează la fel cum ar face-o oricare alt scriitor care se respectă, pus în fața unei astfel de povești – o poveste care trebuie spusă cu orice preț.

În numai câțiva ani, Jake este un scriitor de succes – bogat, faimos și citit în întreaga lume. Ajuns însă la apogeul noii lui vieți glorioase, primește un e-mail, în care scrie doar atât: Ești un hoț. Este doar primul pas dintr-o campanie anonimă terifiantă îndreptată împotriva lui…

Ce spun criticii despre Vieți furate

„Vieți furate este unul dintre cele mai bune romane pe care le-am citit vreodată despre scriitori și scris. Se citește pe nerăsuflate, iar suspansul depășește orice limită. Este remarcabil.“ (Stephen King)

„Vieți furate este scris cu atâta măiestrie și este atât de fascinant încât e aproape imposibil să-l lași din mână. Inteligent și tulburător, te captivează de la primul capitol și nu te mai lasă până la finalul uimitor, care îți taie răsuflarea.” (Geer Hendricks și Sarah Pekkanen)

Jean Hanff Korelitz

Jean Hanff Korelitz s‑a născut și a crescut în New York și a studiat la Dartmouth College și Clare College, Cambridge.

Este autoarea, printre altele, a șase romane: A Jury of Her Peers, The Sabbathday River, The White Rose, Admission, Ar  i trebuit să știi(You Should Have Known), care urmează să fie ecranizat de Susanne Bier, cu Nicole Kidman, Hugh Grant și Donald Sutherland în rolurile principale, și The Devil and Webster, precum și a unui volum de poezii, The Properties of Breath.

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.