LiteraBlog O carte pe zi: „Zborul albinelor” de Sofia Segovia

O carte pe zi: „Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Zborul albinelor, de Sofia Segovia, este recomandarea zilei de vineri, 18 martie 2022, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Din ziua în care bătrâna Nana Reja a găsit un bebeluș abandonat sub un pod, viața unui mic oraș mexican s-a schimbat pentru totdeauna. Desfigurat și acoperit de o pătură de albine, micuțul Simonopio este pentru unii localnici subiect de superstiție, un copil sărutat de diavol. Dar este primit cu dragoste de moșierii Francisco și Beatriz Morales, care îl adoptă și îl îngrijesc ca și cum ar fi al lor. Pe măsură ce crește, Simonopio devine un motiv de uimire pentru familia Morales, deoarece, când copilul cu un talent neobișnuit închide ochii, poate vedea ceea ce nimeni altcineva nu poate — are viziuni despre tot ceea ce urmează, atât lucruri frumoase, cât și periculoase. Urmărit de roiurile sale de albine protectoare și trăind pentru a-și scăpa familia adoptivă de amenințări — atât cele umane, cât și cele ale naturii —, scopul lui Simonopio în Linares va fi, până la urmă, descoperit.

Plasat pe fundalul Revoluției mexicane și al gripei devastatoare din 1918, Zborul albinelor surprinde atât soarta unei țări în schimbare, cât și destinul unei familii care și-a lăsat dragostea, credința și viitorul în voia miracolelor incredibile.

CE SPUN CRITICII DESPRE ZBORUL ALBINELOR

Publicarea cărții în Statele Unite de către Amazon Crossing anunță o scriitoare a cărei proză captivantă și totuși accesibilă și al cărei dar de a presăra cu mister o narațiune profund umană vor atrage cu siguranță comparații cu marile nume din America Latină, precum Isabel Allende.“ (The Washington Post)

«Zborul albinelor», al scriitoarei mexicane Sofía Segovia, este un roman deosebit, încadrat în mod realist în evenimente istorice – Revoluția mexicană, gripa spaniolă – și, în același timp, plin de circumstanțe supranaturale și personaje fantastice care i-au adus comparații cu romanele scriitorilor de realism magic precum Gabriel García Márquez și Isabel Allende. Este o carte universală în esență, dar și profund ancorată în mediul său.“ (Historical Novel Society)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.