LiteraBlog O carte pe zi: „Concilierea cu Hitler” de Tim Bouverie

O carte pe zi: „Concilierea cu Hitler” de Tim Bouverie

Concilierea cu Hitler de Tim Bouverie este recomandarea zilei de marți, 15 iunie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Într-o după-amiază ploioasă a lui septembrie 1938, Neville Chamberlain a coborât din avion și a anunțat că vizita sa la Hitler dusese la evi­tarea celei mai grave crize din istoria recentă. Era, după cum avea să anunțe mai târziu mulțimea adunată în Downing Street, „pacea vre­murilor noastre“. După mai puțin de un an, Germania avea să invadeze Polonia și declanșa al Doilea Război Mondial.

Aceasta este o nouă istorie vitală a anilor dezastruoși de indeci­zii, diplomație ratată și lupte parlamentare care au permis domina­ția nazistă a Europei. Inspirându-se din surse anterior necunoscute publicului larg, autorul ne însoțește de la ascensiunea lui Hitler în 1933, pe plajele din Dunquerque și ne prezintă un portret de neui­tat al miniștrilor, aristocraților și diplomaților amatori ale căror acțiuni și inacțiuni au avut consecințe devastatoare.

CE SPUN CRITICII DESPRE CONCILIEREA LUI HITLER

„Tim Bouverie ne spune povestea concilierii cu vervă și talent, folosind relatări contemporane cu deosebit efect în explorarea mentalităților care stau în spatele deciziilor politice.“ (Ian Kershaw)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.