LiteraBlog Participă la concursul de debut literar „Primul roman” și câștigă marele premiu, oferit de Idea::Bank România

Participă la concursul de debut literar „Primul roman” și câștigă marele premiu, oferit de Idea::Bank România

A mai rămas o săptămână până la încheierea concursului de debut literar „Primul roman”. Până pe 19 iulie 2021, scriitorii aflați la început de drum își pot înscrie manuscrisul în concurs și intră în cursa pentru marele premiu, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Idea::Bank România.

Mai mult de atât, romanul său va fi tipărit în minim 1.000 de exemplare, în colecția „Biblioteca de proză contemporană”, din care fac parte autori precum: Doina Ruști, Radu Aldulescu, Radu Găvan, Tudor Runcanu, Allex Trușcă, Cristi Nedelcu, Simona Preda, Liviu G.Stan, Simona Preda.

Citește și: Invitație pentru scriitori: înscriere la concursul de debut literar „Primul roman”

Și câștigătorii locurilor II și III vor fi recompensați. Astfel, ei vor primi vouchere în baza cărora să își achiziționze cărți de pe Litera.ro, iar manuscrisele lor vor fi publicate de asemenea publicate, într-un tiraj de 500 de exemplare fiecare.

„Idea::Bank România este un brand bancar modern și creativ, orientat permanent către noutate, inovație și descoperirea de noi talente. Susținerea concursului de debut literar «Primul Roman» face parte din strategia de susținere a educației prin cultură. Invităm cu mare plăcere la competiție cât mai mulți scriitori aspiranți, ale căror rânduri și gânduri au șansa să fie aduse în atenția publicului prin canale clasice de tip print, dar și sub formă de audiobook sau în format digital. Așteptăm cu nerăbdare să citim opere noi, scrise de oameni care valorifică orice oportunitate de dezvoltare, care conștientizează și internalizează că «Acum e de Neprețuit» , așa cum spune sloganul de campanie Mastercard“, a precizat Mihaela Savu, Director Comunicare și Relații Publice Idea::Bank România, referitor la decizia de a deveni partener oficial al Editurii Litera în cadrul acestui concurs.

Cine poate participa?

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română, având vârsta de peste 18 ani şi care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de prezentul Regulament Oficial. Participanții trebuie sa nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Click aici pentru a consulta REGULAMENTUL OFICIAL!

Cine va desemna câștigătorii?

Câştigătorii concursului vor fi desemnaţi de un juriu format din 4 membri: Doina Ruști (scriitor) – președintele juriului, Radu Aldulescu (scriitor),Cristina Bogdan (profesor universitar, critic literar) și Mihai Ene (scriitor).

Citește și: Cine este juriul concursului de debut literar „Primul roman”

Care sunt criteriile de selecție?

Membrii juriului vor acorda premiile în funcție de: creativitate, originalitate, claritate și corectitudine în exprimare prin acordarea de puncte de la 1 la 10. În total vor fi desemnați trei câștigători, cate unul pentru locul I, II si III. Clasamentul va fi stabilit în funcție de punctajul obținut de fiecare lucrare.

Citește și: Start la concursul de debut literar „Primul roman”

PERIOADĂ DE DESFĂȘURARE:

Concursul se va desfășura în perioada 17 iunie – 13 septembrie 2021 și include patru etape.

  • Etapa 1: 17 iunie – 19 iulie  – ÎNSCRIERE
  • Etapa 2: 21 iulie – 23 august –  JURIZARE
  • Etapa 3: 25 august – ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR
  • Etapa 4:  13 septembrie – FESTIVITATE DE PREMIERE

Despre manuscris:

Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 70.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Unde poate fi trimis manuscrisul?

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa [email protected] (între 17 iunie și 19 iulie 2021) și vor fi însoțite în mod obligatoriu Fișa de participare cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte.

Click aici pentru a descărca FIȘA DE PARTICIPARE!

Despre Biblioteca de proză contemporană

Cea mai recentă colecție de portofoliu a Editurii Litera, „Biblioteca de Proză Contemporană”, conține povești plasate în zilele noastre, diferite ca registru, fiecare reprezentând o noutate stilistică. Coordonată de scriitoarea Doina Ruști, această colecție își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.  

Autorii și titlurile care fac deja parte din colecție sunt: Paturi oculte de Doina Ruști, Kyparissia de Alexandra Niculescu, I put a spell on you… de Allex Trușcă, Cimitirul trandafirilor de Cristi Nedelcu, Cuibul bufniței de Tudor Runcanu, Sonata pentru acordeon de Radu Aldulescu, Isus din întuneric de Radu Găvan, Cabinetul albastru de Simona Preda, Salamandre de Liviu G Stan.

„Biblioteca de Proză Contemporană” își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite:

Din această colecție fac parte și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.