LiteraBlog Precomandă volumul „M. Fiul secolului“ de Antonio Scurati, cu 20% reducere și transport gratuit

Precomandă volumul „M. Fiul secolului“ de Antonio Scurati, cu 20% reducere și transport gratuit

M. Fiul secolului de Antonio Scurati, volum publicat în 40 de țări, este în curs de apariție la Editura Litera în colecția „Clasici Contemporani“. Precomandă are 20% reducere, la prețul de 79,92 lei, și transport gratuit și va ajunge la cititori începând cu 8 februarie 2022.

Citește și: Descoperiți noutățile anului 2022 la Editura Litera

Italia este epuizată. Sătulă de clasa politică. Sătulă de moderații inepți și de mașinațiile agonizante ale unei democrații ce pare să nu mai funcționeze. În timp ce liderii țării au stat cu mâinile în sân, bucurându-se de siguranța Parlamentului, un om din exterior a urcat până în vârf. Este un inadaptat prin excelență, un protector al veteranilor de război demobilizați rușinos, un vagabond care-și caută drumul. Vorbește în numele proscrișilor, al renegaților și al celor care pun mai presus de orice puritatea ideologică. Este un fost lider socialist înlăturat de partidul său, directorul unui mic ziar de opoziție, un agitator politic neobosit. Ca un animal, simte că se apropie schimbarea. Este Benito Mussolini. M. Fiul secolului descrie ascensiunea fascismului din perspectiva fondatorului său. Bogată în detalii și presărată cu documente și surse autentice, este o operă impecabilă de ficțiune istorică, cu o rezonanță dramatică în epoca noastră.

Ce spun criticii despre M. Fiul secolului

„O relatare istorică magistrală, o carte extraordinară și stimulatoare. Un portret al lui Benito Mussolini cu atât mai precis și mai bine reliefat, cu cât este mai realist și mai riguros. O lucrare îndrăzneață, fluidă, impresionantă. O poveste genială.“ (Le Figaro)

„O realizare literară incontestabilă. Scurati examinează minuțios istoria într-o proză de o excelentă calitate, bogată în aluzii literare…“ (El Paìs)

„Panoramică și polifonică, lucrarea lui Scurati dezvăluie experiențele celor temători și ale celor care stârnesc teamă, retorica revoluționarilor și cea a reacționarilor… o multitudine de fragmente care alcătuiesc un mozaic imens.“ (New Statesman)

„Seamănă cu un thriller politic… surprinzător de modern. O lectură obligatorie.“ (Die Zeit)

Despre Antonio Scurati

Antonio Scuratis-a născut la Napoli, în 1969. Este profesor de literatură comparată și scriere creativă la Universitatea IULM din Milano și editorialist la Corriere della Sera. A scris romane: Il rumore sordo della battaglia (2003), Il sopravvissuto (2005), Una storia romantica (2007), Il bambino che sognava la fine del mondo (2009), La seconda mezzanotte (2011), Il padre infedele (2013), Il tempo migliore della nostra vita (2015), M. Fiul secolului (M. Il figlio del secolo, 2018), M. L’uomo della provvidenza (2020), precum și volume de eseuri: Guerra. Narrazioni e culture nella tradizione occidentale (2003), La letteratura dell’inesperienza (2006), Gli anni che non stiamo vivendo (2010), Letteratura e sopravvivenza (2012), Dal tragico all’osceno (2016), iar cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi și au câștigat premii literare importante, printre care Premiul Strega, Premiul Campiello și Premiul Viareggio.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.