LiteraBlog Radu Aldulescu, invitat la Clubul de carte Litera din luna aprilie. Va vorbi despre romanul său, „Sonata pentru acordeon”

Radu Aldulescu, invitat la Clubul de carte Litera din luna aprilie. Va vorbi despre romanul său, „Sonata pentru acordeon”

Marți, 27 aprilie 2021, de la ora 10:00, are loc cea de-a 77-a ediție a Clubului de carte Litera. În cadrul ediției online din această lună, jurnalista Cristina Stănciulescu îl are ca invitat pe Radu Aldulescu, autorul romanului Sonata pentru acordeon, publicat la Editura Litera în colecția Biblioteca de Proză Contemporană.

„Radu Aldulescu este omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastră apărută după 1989.“ (Dan C. Mihăilescu)

DESPRE SONATA PENTRU ACORDEON DE RADU ALDULESCU

Ferentari, dragoste, pasiune, luptă pentru supraviețuire într-o lume aflată în marginea Bucureștiului și a istoriei. Scris cu nerv, într-o manieră care a creat un trend și o serie de epigoni, Sonata pentru acordeon este primul roman postdecembrist.

DESPRE RADU ALDULESCU

Radu Aldulescu (n. 1954), scriitor de primă mărime, autorul unor romane de referință, între care Amantul Colivăresei (1995), Îngerul încălecat (1996), Cronicile genocidului (2012), a primit numeroase premii, printre care Premiul „Ion Creangă“ al Academiei, 2017, și Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția, 1999, pentru filmul Terminus Paradis, realizat după romanul Amantul Colivăresei.

Citește un fragment în avanpremieră din „Sonata pentru acordeon” de Radu Aldulescu

Alătură-te și tu discuțiilor literare online, moderate de jurnalista Cristina Stanciulescu și spune-ne ce impresii post lectură ți-a lăsat cartea lunii! Detalii aici!

Partener de lectură > Idea::Bank România (https://www.facebook.com/ideabankromania)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.