LiteraBlog Recomandare citește.ro: 10 audiobookuri de ascultat în vacanță!

Recomandare citește.ro: 10 audiobookuri de ascultat în vacanță!

Fie că ești în drum spre munte, spre mare, la plajă sau în vacanță la bunici, în biblioteca digitală citește.ro găsești audiobookuri perfecte de ascultat în această vară, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Redacția citește.ro îți recomandă:

Lasă lumea în urmă, Rumaan Alam (în lectura lui Șerban Georgevici)

Amanda și Clay pleacă în vacanță împreună cu copiii lor, departe de agitația din New York, într-un colț îndepărtat din Long Island, unde urmează să stea într-o casă luxoasă, închiriată pentru o săptămână. În prima zi, adulții cumpără cantități enorme de mâncare, dulciuri și băuturi scumpe și profită din plin de piscină. Copiii stau cu ochii lipiți de televizor și de telefoane. Noaptea, însă, paradisul lor se destramă odată cu bătăile în ușă ale unui cuplu în vârstă, de culoare: Ruth și G.H., proprietarii casei, pe care nu-i întâlniseră niciodată personal, aduc vestea că în New York a avut loc o pană de curent, care a lăsat orașul în beznă. În împrejurări tot mai alarmante, cele două familii sunt puse la încercare: Câtă încredere să aibă unii în alții? Este casa de vacanță, izolată de civilizație, un loc în care să se simtă în siguranță? Și, în definitiv, ce s-a întâmplat în lumea de afară, pe care au vrut să o lase în urmă?

Rumaan Alam scrie un roman provocator și plin de suspans despre complexitatea misiunii de părinte, despre rasă și clase sociale, despre relevanța unor principii și valori în situații de criză extremă.

Înainte să te cunosc, Jojo Moyes (în lectura Alinei Anea)

Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.

Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.

Citește și: Top 10 audiobookuri pe care trebuie să le asculți în biblioteca digitală citește.ro!

Înainte să te cunosc e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.

Berta Isla, Javier Maria (în lectura lui George Lungoci)

În liceu, Berta Isla a decis că se va căsători cu Tomás Nevinson, colegul ei de clasă atrăgător, jumătate spaniol și jumătate englez, cu un talent special pentru limbi străine și accente. Dar când Tomás își termină studiile universitare la Oxford și ar trebui să se întoarcă definitiv la Madrid, este alt om. Cu puțin timp înainte de încheierea ultimului an, ghinionul îl aduce pe Tomás în miezul unei situații fără ieșire. I se oferă o singură posibilitate de scăpare: să intre în slujba serviciilor secrete britanice. Din acel moment, viața pe care el și Berta și-o plănuiseră este definitiv compromisă. Mulți ani de acum încolo, Berta trebuie să accepte absențele îndelungate și secretele intangibile ale lui Tomás. Va mai fi vreodată viața lor așa cum au sperat?

Cu inegalabilul său talent de a explora cele mai obscure unghe re ale ființei umane, Marías îl introduce pe cititor în abisul care se adâncește între Berta și Tomás și în deciziile care îi vor schimba iremediabil pe amândoi. Berta Isla este un roman despre dragoste și adevăr, despre frică și secrete, despre indentități ascunse și despre destinul pe care ni-l asumăm.

Secretul Helenei, Lucinda Riley (în lectura Ioanei Brușten)

Au trecut douăzeci și patru de ani de când tânăra Helena a petrecut o vacanță magică în Cipru, unde s-a îndrăgostit pentru prima dată.

Când nașul ei îi lasă moștenire o casă veche, numită Pandora, ea se întoarce acolo ca să petreacă vara împreună cu familia. Însă de îndată ce Helena ajunge la Pandora, descoperă că frumusețea idilică a casei ascunde o mulțime de secrete pe care le-a păstrat față de William, soțul ei, și față de Alex, fiul ei.

La vârsta de treisprezece ani, Alex este sfâșiat între protejarea mamei sale și propriile dileme adolescentine. Și, de asemenea, disperat să afle adevărul despre tatăl său biologic. Când, din întâmplare, Helena își întâlnește dragostea din adolescență, se declanșează un lanț de evenimente care amenință să-i aducă față în față trecutul și prezentul.

Iar Helena și Alex știu că viața lor nu va mai fi la fel odată ce secretele Pandorei au fost dezvăluite… 

Cele patru vânturi, Kristin Hannah (în lectura Emiliei Bebu)

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri și seceta a nenorocit Marile Câmpii. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile, în timp ce recoltele le sunt decimate, apa e pe punctul de a seca, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii 1930, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra capetelor oamenilor.

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

La cinci pași de tine, Rachel Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis (în lectura lui Eveline Păuna)

Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?

Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilărie. În momentul de față, Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanență la șase pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Șase pași.

Citește și: Ascultă cartea-fenomen „Gândește ca un călugăr”, în lectura actorului Mihai Călin, exclusiv pe citește.ro

Fără excepții. Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească. Lui Will nu-i pasă de reguli, de tratamente, nu-și respectă orarul de medicație și abia așteaptă să împlinească optsprezece ani ca să-și decidă singur soarta. Vrea să plece să vadă lumea – nu doar spitalele ei. Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortală. Și totuși, dintr-odată, cei șase pași dintre ei nu mai par un spațiu de siguranță, ci o pedeapsă.

Oare n-ar putea să fure măcar o mică parte din această distanță, în schimbul a tot ceea ce plămânii lor defecți le-au furat din viață? Cât de periculoși ar putea fi numai cinci pași între ei, dacă asta îi ajută să câștige sufletește?

Ucigașul ABC, Agatha Christie (în lectura Emiliei Bebu)

„Domnule Hercule Poirot, vă face o deosebită plăcere să dezlegaţi mistere care sunt prea complicate pentru neîndemânatica noastră poliţie britanică, nu-i aşa? Dar e momentul să vedem, domnule Poirot cel Isteţ, cât de isteţ sunteţi de fapt.” Scrisoarea anonimă este o provocare de maestru sau o farsă de prost gust? Răspunsul devine evident când Alice Ascher este găsită moartă, doborâtă cu o lovitură puternică în cap, în magazinul ei din Andover. Singurul indiciu aflat lângă cadavru este un fragment dintr-un mers al trenurilor, cunoscut sub denumirea de ghid ABC. Teama lui Poirot este că acum, după prima victimă al cărei nume începe cu prima literă din alfabet, urmează alte douăzeci și cinci…

Disney. Alice în țara minunilor (în lectura Stelei Popescu)

„Era o zi de primăvară atât de frumoasă și de caldă încât Alice hotărî că era mai bine să facă ora de istorie la umbra unui copac din grădină. Sora sa mai mare începu să-i citească din carte, dar Alice asculta numai cu o ureche. Coronița de margarete pe care o făcea pentru pisicuța sa, Dinah, îi părea mult mai importantă. Și, pe deasupra, cartea nici măcar nu are poze – își spuse ea în gând, plictisită. Mai târziu, jucându-se cu Dinah prin grădină, Alice observă un iepure straniu ce purta vestă și papion. Ba, avea chiar și un ceas mare de buzunar, la care se uita din minut în minut.”

Colecția Disney Audiobook te invită într-o călătorie magică prin lumea celor mai celebre prințese Disney din toate timpurile. Ariel, Belle, Aurora, Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Jasmine, Rapunzel și Tiana trec prin tot felul de întâmplări simpatice alături de prietenii lor. 

Citește și: Actorul Florin Piersic Jr. dă viață romanului „Marele Gatsby”, exclusiv în biblioteca digitală citește.ro

Max, cățelușul dispărut, Holly Webb (în lectura lui Eveline Păun)

Molly nu mai poate de fericire când îl primește pe Max, un pui de ciobănesc adorabil. Dar Max e foarte trist când ea lipsește de acasă și, într-o zi, iese pe fereastra rămasă deschisă din greșeală și pornește singur în căutarea stăpânei lui. Lumea e un loc plin de primejdii pentru un cățeluș, iar Max se rătăcește și…

Vrăjitorul din Oz,  Frank L. Baum (în lectura Iuliei Drăghici)

În colecția Lecturi școlare se regasesc cele mai importante opere din literaturaromâna și universala, selectate în conformitate cu cerințele programei școlare de limba șiliteratura româna. Astfel, elevii vor avea la îndemâna, în forma integrala, creațiile cele mai cunoscute și mai îndragite ale scriitorilor clasici și moderni, însoțite de o scurta prezentare a vieții și a operei autorului. Cărțile de neuitat ale copilariei, capodoperele literaturii din toate timpurile reprezinta repere obligatorii în formarea gustului pentru lectura și în educația cititorilor mai mici și mai mari.

Audiobookurile pot fi ascultate în baza unui abonament lunar, în valoare de 49,9 lei, sau anual, în valoare de 399 lei. În primele 30 de zile de la abonare, accesul la întreg conținutul bibliotecii digitale citește.ro este gratuit, iar abonamentul poate fi anulat din Contul meu, secțiunea istoric.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.