LiteraBlog Vineri, 13 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă. Cartea „Rebecca” de la Editura Litera

Vineri, 13 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă. Cartea „Rebecca” de la Editura Litera

Vineri, 13 noiembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Rebecca, scrisă de Daupne du Maurier.

Apărut la Editura Litera, romanul Rebecca spune povestea unei tinere timide care, într-o călătorie la Monte Carlo în calitate de domnișoară de companie a unei doamne din lumea bună, se îndrăgostește de Maxim de Winter, un văduv deosebit de chipeș.

Deși cererea lui în căsătorie o ia prin surprindere, ea acceptă fericită să se mărite cu el. Dar, când ajung la Manderley, moșia pe care soțul o deține pe coasta Cornwall-ului, Maxim pare total schimbat, iar tânăra soție este înspăimântată.

Naivă și lipsită de experiență, fără prieteni în conacul izolat, își dă seama că abia îl cunoaște. Iar în fiecare colț al fiecărei odăi se află fantoma primei lui soții, frumoasa Rebecca, a cărei amintire este păstrată vie de teribila doamnă Danvers.

Ce spun criticii despre romanul Rebecca, Dauphne du Maurier

Marie Claire: „Cu una dintre cele mai evocatoare fraze de deschidere scrise vreodată, romanul lui Daphne du Maurier are tot ceea ce un cititor și-ar putea dori… Emoționant și tulburător de romantic, Rebecca a devenit bestseller imediat după apariție și a continuat să farmece într-un fel sinistru de atunci încoace.“

Clare Mackintosh: „Cartea pe care orice scriitor ar vrea s-o fi scris.“

Jim Crace, Guardian: „De la prima frază – «Am visat noaptea trecută că mă înapoiam la Manderley» – până la ultima – «Și cenușa zbura în întâmpinarea noastră împreună cu vântul sărat al mării» –, am fost captivat… Rebecca este unul dintre romanele clasice cele mai subevaluate ale secolului XX… Rebecca e o capodoperă în care du Maurier rezolvă cu succes câteva situații spectaculoase pe care mulți mari scriitori nu le-ar încerca.“

Daily Telegraph: „Pe măsură ce o nouă generație de cititori face cunoștință cu sinistra doamnă Danvers, menajera de la Manderley, și află teribilul secret al lui Maxim de Winter, această poveste înfricoșătoare și plină de suspans rămâne la fel de actuală și de ușor de citit ca atunci când a fost scrisă.“

Joanna Briscoe, The Independent: „Îți taie respirația și creează dependență. Amestecul de melodramă și subtilitate este deosebit de ingenios. Decorurile din Cornwall captează imaginația.“

Psychologies: „Un roman construit în mod strălucit – plin de suspans psihologic, extrem de captivant și tulburător, Rebecca vă va rămâne în minte pentru totdeauna.“

Malorie Blackman: „Mi-a plăcut faptul că la începutul poveștii Rebecca e moartă și cu toate acestea influențează fiecare acțiune și gând ale tuturor celorlalte personaje din carte. În clipa în care am terminat de citit povestea, m-am întors la prima pagină și am luat-o de la capăt.“

Kate Saunders, The Times: „Capodopera ei… Rareori o moartă a exercitat o asemenea putere de dincolo de mormânt. Rebecca va trăi veșnic, pentru că du Maurier atinge o coardă extrem de sensibilă.“

Helen Dunmore: „Un roman fascinant care dezvăluie mai mult cu fiecare nouă lectură.“

Despre Dauphne du Maurier

Daphne du Maurier s-a născut la Londra, în 1907. Este fiica celebrului actor-manager Sir Gerald du Maurier și a actriței Muriel Beaumont. A început să scrie povestiri și articole în 1928, iar în 1931 a publicat primul roman, Puterea iubirii (The Loving Spirit). Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără N-aș mai vrea să fiu tânăr (I’ll Never Be Young Again, 1932), Hanul Jamaica (Jamaica Inn, 1936), Rebecca (1938), Golful francezului (Frenchman’s Creek, 1941), Muntele flămând (Hungry Hill, 1943), Generalul regelui (The King’s General, 1946), Verișoara mea Rachel (My Cousin Rachel, 1951), Mary Anne (1954), Țapul ispășitor (The Scapegoat, 1957), Sticlarii (The Glass-Blowers, 1963), Zborul șoimului (The Flight of the Falcon, 1965) și Casa de pe țărm (The House on the Strand, 1969).

Daphne du Maurier a scris și mai multe volume de povestiri, printre care Păsările și alte povestiri (The Birds and Other Stories, 1963), apărut inițial în 1952 cu titlul The Apple Tree, și Nu privi acum și alte povestiri (Don’t Look Now, 1971), publicat inițial cu titlul Not After Midnight.

După apariția romanului Rebecca, Daphne du Maurier a devenit unul dintre cei mai populari scriitori în epocă. Multe dintre romanele și povestirile ei au fost ecranizate, filmele obținând premii importante. A trăit cea mai mare parte a vieții în Cornwall, locul de desfășurare a acțiunii multora dintre cărțile sale. A murit în 1989.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.