LiteraBlog Săptămâna 12 – 18 aprilie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 12 – 18 aprilie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Sora lună. Povestea lui Tiggy de Lucinda RIley, O istorie politică a lumii. 3000 de ani de război și pace de Jonathan Holstag, Mici dezastre de Sarah Vaughan sunt printre titlurile Litera disponibile la chioșcurile de presă în săptămâna 12 – 18 aprilie 2021.

Luni, 12 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Cățelușa căreia îi plăceau poveștile de Holly Webb

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 19,90 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Prima mea lectură, cartea ilustrează prietenia dintre un băiețel pe nume Jack și o cățelușă numită Daisy.

De fiecare dată când vizitează adăpostul de animale, Jack ia cu el o carte pentru a-i citi cățelușei Daisy.

Citește și: Dosar de autor: Holly Webb, preaiubita autoare de cărți pentru copii

E încântat, mai ales că, exersând astfel, va reuși în curând să citească și el la fel de bine precum colegii lui și va scăpa de problemele de la școală.

Dar când o familie se arată interesată s-o adopte pe Daisy, băiatul se teme că-și va pierde prietena pentru totdeauna.

Marți, 13 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Sora lună. Povestea lui Tiggy, scrisă de Lucinda Riley

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,90 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, în această carte, a cincea din seria Cele șapte surori, o regăsim pe Tiggy D’Aplièse, care, mânată de instinct, se mută în Scoția, într-o zonă izolată și sălbatică.

Acolo își găsește slujba perfectă, de îngrijitoare pentru animalele de pe întinsa moșie Kinnaird, care îi aparține lui Charlie Kinnaird, un personaj furtunos și enigmatic.

Felul în care își vede viitorul se schimbă, însă, brusc, atunci când Chilly, un țigan bătrân care locuiește la moșie de ani buni, îi spune lui Tiggy că ea are un al șaselea simț, pe care îl moștenește de la străbunii ei, iar o veche proorocire îl arată pe el ca fiind cel care o va duce acasă în Spania, la Granada.

Citește și: Dosar de autor: Lucinda Riley, autoarea celebrei serii „Cele șapte surori”, apărută la Editura Litera

La umbra minunatului palat Alhambra, Tiggy își descoperă legătura cu faimoasa comunitate a gitanilor din Sacromonte, care au fost siliți să-și părăsească locuințele în timpul războiului civil și La Candela, cea mai grozavă dansatoare de flamenco a vremurilor ei.

Din munții Scoției până în Spania, din America de Sud până la New York, Tiggy urmărește firul trecutului ei exotic, dar complex. Iar sub atenta îndrumare a unei vrăjitoare gitane își descoperă talentul de vindecătoare.

Soarta însă nu și-a spus ultimul cuvânt, iar Tiggy trebuie să decidă dacă rămâne cu familia pe care abia a regăsit-o sau se întoarce la Kinnaird și la Charlie.

Ce spun criticii despre Sora lună. Povestea lui Tiggy

Tensiunea, descrierile superbe și multele fire ale acțiunii captează atenția cititorului încă de la început. Tușele de realism magic și de cultură muzicală întregesc imaginea peisajelor mirifice și detaliilor istorice. (Historical Novel Society)

Miercuri, 14 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul O istorie politică a lumii. 3000 de ani de război și pace, scrisă de Jonathan Holslag

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,90 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Kronika cartea analizează cauzele războiului și dorința de pace.

În 3 000 de ani de istorie, China a petrecut cel puțin 11 secole în război. Imperiul Roman a fost în conflict în cel puțin 50 la sută din existența sa. Din 1776, Statele Unite au petrecut peste 100 de ani în lupte. Visul de pace a fost universal în istoria umanității. Prin urmare, de ce am fost atât de rar în stare să îl atingem?

În cartea O istorie politică a lumii, Jonathan Holslag a recompus o adevărată istorie a omenirii, din Epoca Fierului în prezent, care investighează cauzele conflictelor între imperii, națiuni și popoare și tentativele de diplomație și cosmopolitism. O privire exhaustivă asupra a trei milenii de istorie, cartea aruncă lumină asupra forțelor care modelează politica mondială din Egiptul antic în China dinastiei Han, de la Pax Romana la apariția islamului, de la Pacea din Westphalia la crearea Națiunilor Unite. Această abordare cu adevărat globală îi permite lui Holslag să caute modele în diferite epoci și regiuni și să exploreze probleme mai complexe despre război, diplomație și putere. Comerțul a adus cu sine pacea? Care sunt limitele diplomației? Cum afectează schimbările climatice stabilitatea? Războiul este un păcat universal al puterii?

Într-un moment în care amenințarea războiului nuclear reapare, este o istorie de care avem nevoie, utilă studenților la politică internațională, dar și oricui are nevoie de un cadru pentru a înțelege evenimentele actuale.

Vineri, 16 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Mici dezastre, scrisă de Sarah Vaughan

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,90 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea debutează cu o noapte agitată la secția de urgențe a unui mare spital de pediatrie din Londra.

Liz, medic pediatru rezident, e chemată să se ocupe de o pacientă în vârstă de zece luni a cărei stare este, pentru moment, inexplicabilă. Și nu e un caz oarecare: Liz le cunoaște pe fetiță și pe mama ei. Jess este o prietenă apropiată de care o leagă tocmai experiența comună a maternității.

La o primă examinare, Liz descoperă că micuța Betsey a suferit o lovitură gravă la cap. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat și, mai ales, de ce? Adevărul se dezvăluie treptat și se reconstituie în capitolele scurte, scrise pe rând, din perspectiva mai multor personaje. Miezul poveștii îl constituie dilemele zilelor noastre: maternitate sau carieră?, familie sau viață socială? Unde se află echilibrul?

În demersul stabilirii faptelor, Liz înțelege ce se poate ascunde în spatele unei perfecțiuni aparente, câtă grijă ar trebui să avem unii de alții, cât de mult ne pot afecta standardele sociale pe care nu le putem atinge. Totodată, reușește să pătrundă cu lumina înțelegerii și a iertării în tainițele obscure ale propriei copilării.

Ce spun criticii despre Mici dezastre de Sarah Vaughan

„Sarah Vaughan construiește tensiunea cu aceeași pricepere cu care a făcut-o în bestsellerul Anatomia unui scandal.“ (Daily Mail)

„Plin de adevăruri dureroase despre aspectele brutale ale maternității, acest thriller plin de forță are o intrigă deosebit de ingenioasă.“ (Sunday Mirror)

„Sarah Vaughan… s-a întors. Mici dezastre este un roman șocant, imposibil de lăsat din mână.”  (Observer)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.