LiteraBlog Săptămâna 12-18 iulie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 12-18 iulie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 12 – 18 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar titlurile: Creierul fericit. Cum să fim calmi, relaxați și să avem încredere în noi cu ajutorul neuropsihologiei de Rick Hanson, Ultima librărie din Londra de Madeline Martin, Iubirea unui libertin de Julia Quinn și Partea de nord a inimii de Dolores Redondo.

Luni, 12 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Creierul fericit. Cum să fim calmi, relaxați și să avem încredere în noi cu ajutorul neuropsihologiei, scris de Rick Hanson

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei!

Creierul nostru învață în permanență, așa că este proiectat să fie schimbat de experiențele pe care le trăim. El are însă tendința naturală de a se agăța de tot ce e negativ și e foarte reticent când vine vorba de memorarea informațiilor pozitive. Lucrul acesta ne-a fost necesar de-a lungul evoluției, dar în lumea modernă ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de viață.

Rick Hanson, renumit psiholog și specialist în neuroștiință, ale cărui cărți au fost traduse în 26 de limbi, ne dezvăluie puterea experiențelor pozitive de a ne schimba funcționarea creierului, mentalitatea – și, prin urmare, și viața – în bine.

Pornind de la cele mai noi descoperiri din domeniul neuroștiințific, prezentate într-un limbaj accesibil, cu ajutorul unor exerciții simplu de efectuat, cartea ne ajută să aplicăm corect cunoștințele legate de funcționarea creierului pentru a învăța să ne transformăm, să fim fericiți, optimiști și încrezători în propriile forțe.

Ce spun criticii despre Creierul fericit. Cum să fim calmi, relaxați și să avem încredere în noi cu ajutorul neuropsihologiei

Cultivarea fericirii este una dintre cele mai importante abilități pe care ni le putem dezvolta de-a lungul vieții. Această carte ne pune la dispoziție pași simpli și accesibili pentru a avea parte de pace și bucurie.” (Thich Nhat Hanh)

Unul dintre cei mai mari specialiști în antrenarea minții ne arată cum să cultivăm părțile bune și utile din interiorul nostru. Un dar inspirat și înțelept, însoțit de exerciții optimiste, care îi vor ajuta realmente pe cititori. O carte despre speranță și bucurie!” (Paul Gilbert)

Marți, 13 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Ultima librărie din Londra, scrisă de Madeline Martin

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special:  29,99 lei!

August 1939: Londra se pregătește de război, în timp ce forțele lui Hitler mătură întreaga Europă. Grace Bennett a visat mereu să locuiască în oraș, dar buncărele și perdelele negre care blochează lumina nu sunt deloc ce se aștepta să găsească. Și nici nu s-a văzut vreodată lucrând la Primrose Hill, o librărie veche și prăfuită din inima Londrei.

Războiul devine din ce în ce mai greu, întunericul și lipsurile din ce în ce mai apăsătoare, iar Grace descoperă puterea poveștilor care îi unesc pe oameni în moduri total neașteptate – o forță care triumfă asupra umbrei războiului.

Ce spun criticii despre Ultima librărie din Londra

„O istorie minunată, care scoate la lumină puterea cuvântului, amintindu-ne de speranțele și bucuriile ascunse în librăriile de cartier, care au rezistat pe timp de război și disensiuni sociale.“ (Kim Michele Richardson)

Joi, 15 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Iubirea unui libertin, al șaselea volum din seria „Bridgerton” de Julia Quinn

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special:  29,99 lei!

Pentru Michael Stirling, cel mai notoriu crai din Londra, viața era mult mai simplă pe vremea când era un libertin lipsit de griji. Însă în fiecare existență vine un moment de cotitură – un moment extraordi­nar și atât de profund, încât îți dai seama că nimic nu va mai fi nicio­dată la fel. Iar pentru Michael acel moment a fost clipa în care a văzut-o pentru prima dată pe Francesca Bridgerton.

După o viață în care doar a alergat după femei, a zâmbit cu indulgență când acestea îl vânau, permițând să fie prins de brațe doritoare, dar nelăsându-și niciodată inima să fie cucerită, o singură privire aruncată Francescăi a fost de ajuns să se îndrăgostească atât de profund, încât și-a dat seama că ni­meni și nimic nu va putea vreodată să schimbe asta. Dar, din neferi­cire pentru Michael, Francesca urma să devină curând soția vărului său John, conte de Kilmartin.

Dar asta se întâmpla înainte de moartea subită și tragică a lui John… Acum Michael este contele și Francesca este liberă, dar ea nu-l vede decât tot ca pe un prieten și un confident drag. Michael nu îndrăznește să-i vorbească despre dragoste… până într-o noapte periculoasă, când ea se lasă cu nevinovăție cuprinsă în brațele lui, iar pasiunea se dove­dește mai puternică decât chiar și cele mai păcătoase secrete ale lui.

Ce spun criticii despre Iubirea unui libertin

„Vă recomand să citiți Iubirea unui libertin – și vă recomand asta cu mare căldură și entuziasm, un zâmbet pe buze și lacrimi în ochi.“ (The Romance Dish)

Vineri, 16 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Partea de nord a inimii, scrisă de Dolores Redondo

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special:  29,99 lei!

 Amaia Salazar, o tânără polițistă din nordul Spaniei, este invitată la un training FBI în Quantico, Virginia. Bântuită de propriul trecut și având deja la activ capturarea pe cont propriu a unui atacator în serie, Amaia nu este un cadet tipic. Agentul FBI Aloisius Dupree este bine informat în legătură cu abilitățile, cu intuiția și capacitatea ei de a înțelege răul demonic. Acum are nevoie de ajutorul ei în prinderea criminalului în serie supranumit de presă și investigatori „compozitorul”, dar și în rezolvarea unui caz mai vechi, care continuă să-l obsedeze.

Din New Jersey până în Oklahoma și Texas, victimele compozitorului sunt familii întregi anihilate în contextul haosului pe care îl provoacă dezastrele naturale, iar corpurile lor sunt găsite printre ruine, întotdeauna așezate cu capul spre nord. Dupree și Amaia îi iau urma, iar aceasta îi conduce la New Orleans.

În orașul devastat de uraganul Katrina, echipa formată din agenți FBI și polițiști locali se confruntă cu dezastrul, cu tragedia umană și cu incapacitatea autorităților de a răspunde unei catastrofe naturale fără precedent. Și în tot acest timp, misticismul specific lumii mlaștinilor din Louisiana își găsește corespondența în misticismul pădurii întunecate din Baztán, locul de baștină al Amaiei.

Ce spun criticii despre Partea de nord a inimii

„Amatorii de thrillere cu tentă supranaturală vor savura cartea lui Dolores Redondo și vor aștepta nerăbdători următorul titlu.“ (New York Journal of Books)

„Un gen de carte mai sofisticat decât convenționalul roman polițist… Captivant, atractiv, bine documentat și structurat, sobru, neobișnuit și actual.“ (El Periódico)

„Dolores Redondo spune povești străvechi cu o voce hipnotică.“ (The New York Times Book Review)

„O protagonistă fascinantă.“ (Isabel Allende)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.