LiteraBlog Săptămâna 13 – 19 decembrie 2021. Nu ratați titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 13 – 19 decembrie 2021. Nu ratați titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 13 – 19 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Viața noastră de demult de Roxanne Veletzos, Cei cinci purceluși de Agatha Christie și Descătușarea de Sylvia Day.

Marți, 14 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Vara noastră de demult scrisă de Roxanne Veletzos

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Ungaria, 1943: În timp ce războiul trece de granițele țării, tânăra și impetuoasa Eva César sosește în orașul idilic  Sopron pentru a-și petrece ultima vară înainte de nuntă, pe moșia familiei sale aristocrate. Tânjind să se elibereze de sub dominarea unui tată sever, ea numără zilele până la  căsătoria cu un medic de la Crucea Roșie amabil și devotat,  pe care îl admiră foarte mult.

Dar viața Evei se schimbă atunci când îl întâlnește pe  Aleandro, un violonist și artist rom fermecător și pasionat.  Cu toate că vremurile și societatea le sunt potrivnice,  Eva și Aleandro se îndrăgostesc profund ‒ doar pentru  a fi despărțiți de un gest brutal izvorât din ură.

În timp ce sunt măturați de valurile războiului,  Eva și Aleandro încearcă să uite povestea lor de dragoste.  Cu toate acestea, amintirea obsedantă a acelei veri le  va remodela destinele și va duce la decizii care vor  avea ecou de-a lungul generațiilor.

De la ororile celui de-al Doilea Război Mondial până la  tensiunile revoltei maghiare din 1956 și dincolo de acestea, Vara noastră de demult este o poveste impresionantă despre prețul secretelor, despre liniile neclare dintre sacrificiu  și obsesie și despre rezistența spiritului uman.

Ce spun criticii despre Vara noastră de demult

„Un roman istoric superb scris și impecabil cercetat,  care se întinde pe decenii și continente și are o distribuție  de personaje bogat desenate.” (Jillian Cantor)

Joi, 16 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Descătușarea, scrisă de Sylvia Day

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

„Gideon Cross. Să mă îndrăgostesc de el a fost cel mai ușor lucru pe care l-am făcut vreodată. S-a întâmplat instantaneu. Complet. Irevocabil. Să mă căsătoresc cu el a fost un vis devenit realitate. Să rămân căsătorită cu el a fost însă cea mai grea luptă pe care am dus-o vreodată. Iubirea transformă oamenii. A noastră este în același timp un refugiu în fața furtunii și cel mai violent uragan. Două suflete rănite împletite într-un singur spirit. Ne-am descătușat unul în fața celuilalt cele mai tainice și mai urâte secrete. Gideon este oglinda care îmi reflectă toate defectele… și toată frumusețea pe care nu eram capabilă să o văd. El mi-a oferit totul. Acum trebuie să îi demonstrez că pot fi și eu pentru el o stâncă lângă care să se adăpostească. Împreună, le putem ține piept tuturor celor care fac eforturi atât de feroce să intervină între noi. Dar poate că cea mai grea bătălie a noastră se află tocmai în jurămintele care ne dau tărie. Să ne dedicăm iubirii a fost doar începutul. Să luptăm pentru ea este ceva ce fie ne va elibera, fie ne va despărți…”

Ce spun criticii despre Descătușarea

„Cel de-al cincilea roman Crossfire al Sylviei Day aduce un final plin de satisfacții pentru povestea lui Gideon și a Evei. Narându-și fiecare povestea în capitole alternative, Eva își Gideon își mărturisesc atracția fizică explozivă, prețuirea pentru modul în care se ajută să-și vindece vechile traume emoționale și încrederea reciprocă tot mai profundă. Oameni fermecători, locuri elegante, pasiune fierbinte și o căsnicie pasională transformă acest roman într-un final de serie mișcător și încântător.“ (Publishers Weekly)

„Relația complicată dintre Gideon și Eva este plină de pasiune, durere, obsesie, dar, cel mai important, de dragoste. Scriitura Sylviei Day este impecabilă și îi poartă pe cititori în călătoria prin care aceste două personaje chinuite se apropie unul de celălalt și printre emoțiile care impregnează fiecare pagină din carte. O poveste minunat scrisă de o excelentă scriitoare!“ (RT Book Reviews)

Vineri, 17 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cei cinci purceluși, scrisă de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Hercule Poirot trebuie să descâlcească ițele unui caz de crimă vechi de 16 ani. Atunci, Caroline Crale a fost condamnată la moarte pentru uciderea soțului său, excentricul artist Amyas, totul fiind considerat o crimă pasională. Acum însă, Lucy, fiica rămasă orfană, vrea să descopere ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele clipe din viața părinților ei, convingându-l pe Poirot să-i dea o mână de ajutor. Și lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât există nu unul, ci, de fapt, cinci posibili criminali.

DESPRE AGATHA CHRISTIE

Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei”. A scris 80 de romane polițiste şi volume de povestiri, 19 piese de teatru (dintre care Cursa de şoareci este cea mai longevivă din istorie) şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură

Celebrul Hercule Poirot – cel mai cunoscut detectiv de la Sherlock Holmes încoace – apare încă din primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot şi Miss Marple, bine-cunoscutul personaj imaginat de scriitoare, au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

Agatha Christie a mai scris volume de nonficțiune, o autobiografie, dar şi povestiri amuzante despre numeroasele expediții în care a participat alături de soțul ei, arheologul sir Max Mallowan.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.